Calatorii

Posesorii de trotinete electrice vor avea nevoie de permis de conducere

Publicat: 26 iul. 2018
9

Permis de conducere pentru posesorii de trotinete electrice, daca depasesc viteza de 25 km/h. Asta e noua dezbatere, zilele acestea, pentru cei ce aleg mijloace de transport eco, dar cu putin ajutor (partea electrica). 

Raspunsul ar trebui sa fie limpede, insa nu este posibil nici macar la aceasta categorie sa avem o situatie clara, iar vina este impartita intre producatorii trotinetelor electrice si legislatia invechita din Romania, sustine auto-bild.ro.

Practic, pentru o trotineta electrica cu o viteza maxima limitata electronic sau mecanic la 25 km/h, nu ai nevoie de permis de conducere. Trotinetele electrice limitate la 25 km/h nu au nevoie nici de inmatriculare si nici de asigurare sau orice alt act.

Intre timp, trotinetele electrice care pot depasi prin constructie sau in urma modificarilor viteza de 25 km/h sunt considerate mopede de legislatia romaneasca. Asta inseamna ca trotinetele electrice care pot depasi 25 km/h necesita permis de conducere categoria AM. Daca ai un permis de conducere pentru o categorie superioara, le poti conduce fara grija.

Adauga un comentariu