National

Posibil membru Al Qaeda, trimis in judecata in Romania

Publicat: 30 dec. 2011
1
Un cetatean irakian, care locuia ilegal in Romania, a fost trimis in judecata pentru terorism.
Barbatul ajuta membrii Al Qaeda. Cazul este instrumentat de DIICOT si de Politia Romana, potrivit Realitatea Tv.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Structura Centrala l-au trimis in judecata pe Al Dulaimi Ali Asae Mohamad, cetatean irakian, pentru savarsirea infractiunii prevazute de articolul 33 alineatul 1 litera c din Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului.
„In sarcina inculpatului Al Dulaimi A.A. Mohamad se retine ca, sub identitatea sa reala sau folosind identitati fictive si prin intermediul a patru societati comerciale, special constituite in acest scop, a inlesnit intrarea/iesirea in/din Romania si prelungirea dreptului de sedere in tara a unui numar de cinci cetateni irakieni, avand cunostinta de imprejurarea ca acestia au sprijinit/savarsit acte teroriste in favoarea organizatiei teroriste Al Qaeda in Irak”, se arata intr-un comunicat de astazi al DIICOT.
Potrivit procurorilor, Al Dulaimi Ali Asae Mohamad a sprijinit intrarea pe teritoriul statului roman a cetatenilor irakieni Omar Farid Ahmed, Falah M. Salem, Aqeel Mohammed Dhuyab, Omar K.H. Assey si Muntasier K.H. Aassi, persoane cercetate sau urmarite penal pentru savarsirea de acte de terorism in numele organizatiei al-Qaida in Irak. Cetatenii irakieni nu se mai afla in prezent pe teritoriul Romaniei.
Anterior, Al Dulaimi Ali Asae Mohamad a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT pentru savasirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de migranti, fiind condamnat in prima instanta la o pedeapsa de patru ani si sase luni de inchisoare. Acesta este acuzat ca, impreuna cu alte persoane, a facilitat intrarea, sederea sau tranzitarea Romaniei a unui numar de peste 250 de cetateni irakieni.
Al Dulaimi Ali Asae Mohamad se afla ilegal pe teritoriul Romaniei, desi prin dispozitia organelor legale a fost declarat indezirabil in Romania, au precizat procurorii DIICOT.
In aceasta cauza procurorii DIICOT au colaborat cu autoritatile judiciare din Irak, Bulgaria, Ungaria si Suedia. Cauza a fost instrumentata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul DCCO – Serviciul de Combatere a Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor si cu suportul informativ al SRI.
Dosarul a fost trimis pentru solutionare la Curtea de Apel Bucuresti.

 

Adauga un comentariu