Stiri medicale

Posibil tratament anti-COVID, inventat de o elevă de 14 ani

Publicat: 19 oct. 2020
Anika Chebrolu
Anika Chebrolu, elevă în clasa a VIII-a la un liceu din Texas, a folosit metodologia in-silico și a descoperit o moleculă care se poate lega de proteina spike a SARS-CoV-2 și îi poate împiedica funcționarea.

O fată din Texas, în vârstă de 14 ani, a câștigat 25.000 de dolari pentru dezvoltarea unui potențial tratament impotriva virusului SARS-CoV-2. Anika Chebrolu, elevă în clasa a VIII-a la un liceu din Texas, a folosit metodologia in-silico și a descoperit o moleculă care se poate lega de proteina spike a SARS-CoV-2 și îi poate împiedica funcționarea.

Tânărul om de știință a fost onorat cu un premiu în bani, 25.000 de dolari, pentru că a câștigat provocarea 3M Young Scientist Challenge 2020.

În timp ce tânăra lucra inițial pentru a crea un tratament pentru gripă, ea și-a reorientat cercetările după aparitia COVID-19 în SUA. Ea a declarat că a dezvoltat un tratament molecular care, după legarea cu o anumită proteină de virusul SARS-CoV-2, dezvoltă imunitate împotriva COVID-19.

Eleva in clasa a VIII-a, Anika Chebrolu a spus că ii este recunoascatoare bunicului sau care i-a aprins flerul pentru știință și acum vrea să amelioreze suferința celor grav afectați de boala Covid-19. Bunicul lui Chebrolu a fost profesor de chimie și i-a implantat dragostea pentru aceasta ramura, determinând-o să înțeleagă tabelul periodic al elementelor inca de când era mai mică.

„Am dezvoltat această moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului SARS-COV 2 și îi blochează funcționarea. Bunicul meu, când eram mai mică, mă îndruma întotdeauna spre știință. El era profesor de chimie și îmi vorbea permanent despre tabelul periodic al elementelor. Învățând toate aceste lucruri despre știință am ajuns să o îndrăgesc în timp”, a povestit Anika Chebrolu.





Adauga un comentariu