Secretele istoriei

Post de politie atacat de jihadistii de la Statul Islamic, in Irak. Bilantul tragic al atacului

Publicat: 03 ian. 2017
3

Jihadisti echipati cu veste explozive au atacat luni seara un comisariat de politie la Samarra, la nord de Bagdad, provocand un schimb de focuri cu fortele de ordine, au informat autoritatile irakiene, potrivit AFP.

„A avut loc un atac terorist asupra comisariatului din Mutawakil, iar fortele irakiene i-au inconjurat” pe atacatori, a declarat jurnalistilor un purtator de cuvant al Ministerului de Interne, Saad Maan.

Schimburile de focuri intre fortele de ordine si atacatori, refugiati in interiorul comisariatului, continuau in cursul serii, a adaugat aceeasi sursa.

Un ofiter de politie a informat ca cinci atacatori au fost ucisi si ca fost trimise intariri la Samarra, oras situat la 125 de kilometri nord de capitala.

Gruparea jihadista Stat Islamic (SI) a revendicat atacul prin intermediul agentiei sale de propaganda Amaq.

In cursul diminetii de luni, organizatia extremista a revendicat un alt atac, un atentat sinucigas cu o masina capcana care a ucis 32 de persoane intr-un cartier siit din Bagdad.

Atacul de la Samarra a avut loc la cateva ore dupa vizita intreprinsa in Irak de presedintele francez, François Hollande, consacrata luptei impotriva SI.

Fortele irakiene lupta de peste doua luni pentru a elibera din mainile SI orasul Mosul, situat in nordul tarii, cu ajutorul unei coalitii internationale conduse de Statele Unite.

De la declansarea ofensivei pe 17 octombrie, SI a revendicat mai multe atentate in Irak, printre care un atac similar la Samarra, la 28 noiembrie, in cursul caruia patru politisti au fost ucisi de cinci kamikaze.

Adauga un comentariu