Economic Local

Poșta Română a reușit să câștige un contract cu firma de salubritate din Iași! Trebuie să asigure livrarea corespondenței

Publicat: 23 feb. 2021
Sediul Poșta Română din Iași
Plicurile trimise de Salubris SA vor fi transportante de angajații de la Poșta Română

Salubris SA a încheiat un acord cu Poșta Română pentru asigurarea serviciilor de corespondență. În 2020, firma de salubritate a lucrat cu o firmă privată din județul Ilfov. Contractul are o valabilitate de 1 an. Comisia de evaluare a ales oferta cu prețul cel mai mic

Salubris SA, societatea de salubritate a Primăriei Iași, a finalizat licitația pentru asigurarea serviciilor de corespondență. Astfel, s-a încheiat un contract cu Compania Națională Poșta Română SA în valoare de 123.680 lei, fără TVA, aproximativ 25.000 de euro. Asta în condițiile în care autoritatea contractantă era dispusă să aloce suma de 191.750 lei, fără TVA. La licitație a mai participat și o firmă privată, dar care a fost descalificată. Este vorba despre Waterson Rochefort Group SRL, cu sediul social în Ilfov, condusă de Flavius Claudiu Ciobanu. În 2019, cifra de afaceri a firmei a fost de 766.542 lei, pierderi de 626.404 lei, cu un număr de 6 angajați. În 2020, Salubris SA a lucrat cu firma din Ilfov.

„Conform programului anual al achizițiilor pentru anul 2021, este necesară încheierea unui contract de prestări servicii distribuire corespondență. Autoritatea contractantă urmărește achiziționarea de servicii de distribuire corespondență pentru a asigura distribuirea corespondenței autorității contractante atât la nivelul județului și municipiului Iași, cât și la nivel național”, se arată în caietul de sarcini.

Firma de salubritate desfășoară contractul pe o perioadă de 12 luni

Contractul va avea o durată de 1 an. Conform caietului de sarcini, Salubris SA trebuie să trimită 11.000 de plicuri cu confirmare de primire și 75.000 de plicuri fără confirmare de primire.

„Numărul de trimiteri menționat este estimativ, fiind calculat pe o perioadă de 12 luni. Volumul de trimiteri poate fi majorat sau diminuat în funcție de necesitățile autorității contractante. Numărul de plicuri diferă de la o lună la alta. Autoritatea contractantă va expedia corespondența (0 g – 2.000 g) în plicuri format C4, format C5, fomat C6, format DL 110×220 simplu și cu fereastră. Prestatorul serviciilor se obligă să efectueze următoarele activități: să asigure expedierea corespondenței la destinatar”, se mai arată în documentația procedurii.

Serviciile trebuie să aibă acoperire națională.

Salubris SA a cumpărat autogunoiere de 1,4 milioane de euro

Firma de salubritate a Primăriei Iași a finalizat, recent, altă licitație, pentru achiziția de noi autogunoiere. Valoarea estimată a contractului este de 6.619.500 lei, fără TVA, aproximativ 1,4 milioane de euro. Procedura a fost împărțită în 3 loturi: autogunoiere cu echipament de compactare 9 metri cubi – 3 bucăți, autogunoiere cu echipament de compactare 15 metri cubi – 6 bucăți și vehicule multifuncționale cu accesorii – 2 bucăți. La procedură a participat o singură firmă, Grădinariu Import Export SRL, din București, care a fost declarată câștigătoare. Societatea este controlată în proporție de 90 la sută de către Andrei Călin Grădinariu.

În 2019, cifra de afaceri a fost de 210.495.882 lei, profit de 16.945.859 lei, datorii de 68,1 milioane lei și un număr de 49 de angajați. Oferta finală s-a încadrat în prevederea bugetară a autorității contractante. Caracteristicile tehnice ale autogunoierelor din primul lot sunt următoarele: masă maximă autorizată – 12.000 kg, cabină cu 3 locuri, motor de 6.700 cmc, normă de poluare Euro 6D, rezervor de 180 litri, servodirecție, dispozitiv de încărcare pentru recipienți pentru gunoi de 1.110 litri, 240 litri și 120 litri. Termenul de livrare variază între 90 și 150 de zile. Nu este primul contract semnat cu societatea din București.

Adauga un comentariu