Actualitate

Postas condamnat pentru primirea de foloase necuvenite

Publicat: 25 feb. 1999
1

Mihai Baba (27 de ani), factor la Oficiul Postal din Letcani, a fost condamnat ieri de instanta ieseana, la o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare si o perioada de supraveghere de 5 ani, care constituie termen de incercare, pentru luare de mita si primirea de foloase necuvenite.

Incepind din toamna anului 1996, Mihai Baba si-a format un obicei de a sustrage diferite sume de bani din pensiile si alocatiile satenilor din Letcani, oprindu-si sume cuprinse intre 500-2000 de lei. Rechizitoriul mentioneaza ca postasul a comis 23 infractiuni de inselaciune, 6 infractiuni de primire de foloase necuvenite si 3 infractiuni de luare de mita. Cind a fost atentionat de sateni ca nu e bine ce face, Baba i-a amenintat ca nu le mai aduce pensia acasa. Satenii care au fost nemultumiti de prestatia lui si care au avut curajul sa-i reproseze in fata escrocheriile facute, au primit pensia cu intirziere de o saptamina.

 Atitudinea aroganta a postasului si faptul ca nu-si facea treaba cum trebuie, i-a determinat pe mai multi pensionari sa depuna plingere la politie. Audiat, Baba a recunoscut ca la inminarea pensiilor a primit diferite sume de bani, dar a declarat ca nu a oprit si nu a pretins nici un ban. Din cei peste 30 de sateni nemultumiti de activitatea postasului, numai patru s-au prezentat in fata instantei de judecata si au solicitat despagubiri. Astfel, pensionarii Veronica Irimita, Pavel Livadaru, Elena Livadaru si Catinca Chiriac vor fi despagubiti cu circa 100.000 de lei. Judecatorii au dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 400.000 de lei si obligarea acestuia la plata cheltuielilor judiciare.

Tags:
Adauga un comentariu