Eveniment-Social

Postasii ieseni au pichetat Prefectura

Publicat: 07 oct. 2016
1

Zeci de angajati ai Companiei Nationale Posta Romana au luat ieri cu asalt sediul Prefecturii Iasi, intr-o actiune de protest. Oamenii sunt decisi sa mearga pana in panzele albe pentru a-si face dreptate si pentru ca sefii de la nivel central sa puna in practica revendicarile pe care deja le solicita de luni de zile.

Cel mai important punct de pe lista cererilor a fost legat de cresterea salariala, pe care conducerea Postei Romane tot incearca sa il ocoleasca de la inceputul anului, cu toate ca oamenii au primit zeci de promisiuni in acest sens. Protestatarii au aratat ca, desi managementul companiei si-a dat acordul in scris pentru realizarea unei cresteri salariale, acestia au facut tot posibilul pentru a tergiversa materializarea acordului declarat.

„La cererea Sindicatului, aceea ca actionarii Postei Romane sa impuna managementului mai multa creativitate care sa conduca la cresterea veniturilor companiei, mai multa flexibilitate si competitivitate, diversificarea activitatilor, nu a raspuns nimeni. Ba mai mult, in perioada aceasta de sapte luni, Posta a mai pierdut niste contracte de venituri, continuand ceea ce se intampla de cativa ani, respectiv incapacitatea conducerii de a echilibra situatia financiara a companiei, altfel decat prin reducerea numarului de locuri de munca si a salariilor si cheltuielilor pentru imbunatatirea conditiilor de munca”, au aratat protestatarii.

O delegatie a acestora s-a intalnit cu sefii Prefecturii Iasi pentru a-si spune pasurile. Reprezentantii Prefecturii au aratat ca au preluat materialul pe care l-au inaintat Executivului Romaniei. „In total sunt aproximativ 400 milioane de lei la dispozitie, bani cu care angajatii Postei Romane contribuie la bugetul de stat. Posta Romana nu a primit vreo subventie sau vreun ajutor financiar pentru acoperirea costului retelei care trebuie sa asigure serviciul universal”, au mai spus protestatarii.
Comentarii
Adauga un comentariu