Local

Postasii ieseni cer demiterea directorului Postei Romane

Publicat: 07 mai 2014

Zeci de angajati din cadrul Postei din Iasi au protestat ieri in fata Prefecturii. In jur de 50 de postasi au scandat demiterea directorului general al Companiei Nationale a Postei Romane (CNPR), Ion Smeeianu. Angajatii din cadrul CNPR Iasi sunt convinsi ca prin demiterea sefului companiei problemele lor vor incepe sa se solutioneze. Acestia sustin ca in cei doi ani de cand conducerea Postei s-a schimbat, situatia angajatilor s-a agravat. S-au facut disponibilizari in toata tara, iar in urmatoarea perioada se preconizeaza altele. In urma plecarii celor 98 de angajati din cadrul Postei din Iasi, consecintele lipsei de personal au condus la stres si incapacitatea de a face fata volumului mare de munca. Cele mai mari probleme sunt la Centrul de Tranzit din Iasi.

„Se lucreaza cu stres si ajungem la disperare. Nu suntem platiti pentru munca pe care o depunem. Programul nu mai e program din cauza personalului foarte putin. Acum, la Centrul de Tranzit sunt 16 angajati, iar volumul de munca este de 12-15 tone zilnic de colete, scrisori sau altele aduse din toata Moldova si trimise din Iasi. Avem parte de stres, foame, iar multe persoane s-au imbolnavit din aceasta cauza”, a spus Mihai, unul dintre angajatii din Centrul de Tranzit Iasi. De asemenea, in urma disponibilizarilor, postasii sunt nevoiti sa faca munca a trei persoane si sa scoata bani din buzunar pentru a cumpara consumabile, rechizite, imprimante sau tastaturi. Salariul acestora este foarte mic in comparatie cu anii de experienta.

„Eu am 850 de lei pe luna si lucrez de mai bine de 20 de ani ca factor in comuna Valea Seaca. Trebuie sa duc pensiile si corespondenta la 700 de familii. Merg pe jos, uniformele pe care le avem sunt foarte vechi si este periculos pentru noi”, a spus Vasile Briuc, factor postal. In prezent, salariul unui postas este cuprins intre 700 si 1.200 de lei lunar. La Iasi, au mai ramas 850 de angajati in urma disponibilizarilor, iar doua oficii postale, din Frumoasa si Bucium, au fost inchise. In urmatoarea perioada, vor mai fi o serie de proteste in toata tara.

Click aici pentru a vedea imagini.loading...

Comentarii
  • Bai postanilor de la Iasi si Bucuresti da bine cai tineti pe fostii directori fustangii si furtangii de la Iasi cu leafa pe luna de vreo 50 de milioane fara sa faca nimic, iar voi postanilor umblati in soare si in vint cu 700-800 lei. Datii afara si sa va creasca salariile. Altfel ramineti postani mulsi.

Adauga un comentariu