Curiozitati

Postul Craciunului. Cate zile de post trebuie sa tii inainte de spovedanie. Pacatul facut de multi

Publicat: 20 nov. 2018
9

Postul Craciunului. Ne aflam in cele 40 de zile de post al Craciunului si multi credinciosi se intreaba cate zile de post trebuie sa tina inainte de a merge la spovedanie. Pacatul pe care multi il fac si ce trebuie sa stiti.

Postul Craciunului. Cate zile de post trebuie sa tii inainte de spovedanie! Preot Conf. Dr. Constantin Necula ofera lamuriri.

”Daca mergeti in a 40-a zi de post, 40 de zile. Daca mergeti in prima zi, o zi de post si, in urmatoarele 39 de zile, continuati postul. Cu alte cuvinte, cand e de postit, e de postit!

Ideea aceasta cu spovedania si postul de dinainte de spovedanie este una dintre – iertati-mi cuvantul prost idolatrizarile legate de Ortodoxia noastra, una dintre falsele rigorisme pe care le-am impus, pentru ca sunteti – si aici zic si eu, ca fiul meu, piua, ca v-am prins – de foarte multe ori tentati sa ziceti: „nu ma duc la spovedit, pentru ca am mancat azi dupa-masa nu stiu ce. Nu fac aia, ca…”

Postul Craciunului. La drept vorbind, multi credinciosi nu vor sau nu stiu de trebuie sa faca atunci cand vine vorba de postit. Postul si spovedania sunt inlantuite si de aceea nu sunt complete una fara cealalta. Cu alte cuvinte, postul trebuie sa te apropie de spovedit, iar spovedania trebuie sa te apropie de post. Daca nu ai postit pana la spovedanie, atunci trebuie sa o faci dupa. Daca nu ai postit pana te-ai impartasit, atunci trebuie sa te impartasesti si sa postesti!

Postul Craciunului tine 40 de zile si este al doilea mare post ca importanta, dupa Postul Pastelui. Acesta a inceput pe 16 noiembrie si dureaza pana pe 24 decembrie. 

Adauga un comentariu