Actualitate

Postul de televiziune Tele M este vandut bucata cu bucata. Patronii sunt disperati

Publicat: 17 nov. 2015
1

@ In mod ciudat, lichidatorul Corneliu Mititelu permite ca bunurile societatii desprinse de SC Alimentara SA sa fie folosite in continuare de postul de televiziune

Acestea ar putea fi ultimele zile de existenta ale postului local de televiziune infiintat si controlat inca din umbra de afaceristul Danut Prisecariu. Asta deoarece, lichidatorul judiciar care se ocupa de SC Estate Asset Company SRL (societatea desprinsa din SC Alimentara SA, controlata de asemenea de Danut Prisecariu) este nevoit sa scoata la vanzare bunurile societatii comerciale, pentru plata datoriilor.

Interesant este ca, bunurile din patrimoniul SC Estate Asset Company SRL sunt folosite de postul de televiziune Tele M, probabil in baza unui contract incheiat anterior de cele doua entitati. Astfel, zilele trecute, firma de practicieni in insolventa Management Reorganizare Lichidare, patronata de Corneliu Mititelu, a anuntat ca scoate la vanzare urmatoarele bunuri: autoturism marca Toyota Yaris din 2007 cu numarul de inmatriculare IS-15-TLM, autoturism Marca Toyota Yaris, an fabricatie 2007 nr. de inmatriculare IS-16-TLM, autoutilitara Volkswagen Caddy nr. de immatriculare IS-05-XSL, autoturism Toyota Corolla an fabricatie 2007 nr. de inmatriculare IS-99-TLM, autoturism Dacia Logan, an fabricatie 2008 nr.de inmatriculare IS-08-NXL, autoturism Dacia Logan an fabricatie 2007 nr. de inmatriculare IS-07-CKF. De asemenea, au fost scoase la vanzare si echipamente folosite de postul de televiziune Tele M.

Citeste si: Postul de televiziune Tele M risca sa fie INCHIS !!! Vezi ce au decis judecatorii

Este vorba despre un grup electrogen Diesel, doua camere digitale Sony, 3 camere Sony cu accesorii, un televizor JVC, un laptop Acer Intel, mobilierul de platou si un Led TV Full HD. Interesant este ca si SC Tele’M SRL Iasi a depus o oferta de 8.000 de euro pentru achizitionarea acestor bunuri, pe care, dupa cum s-a precizat mai sus, le are in folosinta. Desi oferta Tele M este foarte mica, in conditiile in care fiecare din masinile de mai sus se poate vinde cu cel putin 3.000 euro, Mititelu a supus aprobarii creditorilor oferta de cumparare a postului de televiziune. Mai trebuie observat ca, Mititelu a permis in continuare ca bunurile SC Asset Estate Company SRL sa fie folosite de postul de televiziune si astfel sa se uzeze din ce in ce mai tare. De regula, bunurile unei firme aflate in insolventa sunt indisponibilizate, pentru ca prin uzura continua sa nu scada valoarea lor de lichidare si astfel sa se mareasca sansele de achitare a datoriilor creditorilor.

Citeste si: Un miliardar controversat al Iasului si-a anuntat ieri falimentul. Afacerile i se prabusesc una dupa alta

O astfel de masura era cu atat mai necesara, cu cat in momentul in care a intrat in insolventa, SC Estate Asset Company SRL inregistrase datorii in valoare de 2.601.185,19 lei. Cel mai mare creditor este BCR, care s-a inscris la masa credala cu suma de 1.280.797 lei. Interesant este ca, unii dintre cei mai mari creditori sunt fostii sefi ai societatii sau membri ai familiei patronului Danut Prisecariu. Astfel, printre creditori figureaza PFA Aurora Falcuta (director)- 25.550 lei, Costel Bujorean– 8.635 lei, SC Turism Moldova SA– 353.000 lei, Hala Centrala SRL– 21.000 lei, Mihaela Prisecariu– 766.960 lei, Eugenia Prisecariu– 3.000 lei.

In urma cu cateva luni, lichidatorul a reusit sa vanda unul din bunurile aflate in patrimoniul Estate Asset Company si anume fostul sediu al Petrom de pe strada Zugravi nr.24. Cladirea a fost vanduta in data de 3 aprilie 2015 firmei de transport Trans Polosam. Societatea a achitat contravaloarea imobilului, adica 490.000 euro, la data de 22 aprilie a.c. Astfel, initial s-a primit o oferta de achizitionare a imobilului de la SC Marluc – H SRL, care a spus ca vrea sa achizitioneze cladirea la un pret de 455.000 euro cu TVA. La data de 3 aprilie 2015 au fost si alte propuneri de achizitionare, dupa cum urmeaza: Calin Florin Toma- 460.000 euro cu TVA inclus. Imobilul a fost adjudecat, dupa cum s-a mai precizat, de firma Trans Polosam, care a oferit 490.000 euro, pretul incluzand si TVA. Reamintim ca, cealalta firma desprinsa din SC Alimentara SA este Hala Centrala SRL, societate aflata de asemenea in insolventa, cu datorii foarte mari, de peste 10 milioane euro.

Comentarii
Adauga un comentariu