Stiri medicale

Postul scurt asociat cu chimioterapia prelungeste viata bolnavilor de cancer

Publicat: 10 feb. 2012

Scurtele perioade de post sunt in anumite cazuri la fel de eficiente ca si chemoterapia in tratarea unor tipuri de cancer la soareci, conform unui nou studiu oncologic realizat in SUA de cercetatori care au ajuns la concluzia ca perioadele de post asociate chemoterapiei au ca rezultat prelungirea duratei de viata a cobailor bolnavi, transmite AFP.

Postul constituie in sine un tratament eficient in majoritatea tipurilor de cancer manifestate la animalele de laborator, tumori provenite din celule umane, conform materialului publicat de autorii studiului in ultimul numar al revistei Science Translational Medicine.

Conform acestora, din opt tipuri de cancer manifestate pe soareci, cinci au reactionat la fel de bine la perioadele de post ca si la chemoterapie. Reducerea cantitatii de hrana are ca rezultat incetinirea cresterii si raspandirii tumorilor.

In plus, conform oamenilor de stiinta, combinarea postului cu chemoterapia reprezinta o metoda de tratament mult mai eficienta decat apelul doar la chemoterapie.

In urmatoarea etapa de studiu cercetatorii americani vor incerca sa afle daca postul are aceleasi efecte terapeutice si in cazul oamenilor.loading...

Adauga un comentariu