News Flash:

Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel

23 Iunie 2008
1061 Vizualizari | 0 Comentarii
Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel
• Incepand de astazi, credinciosii intra in Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel • Acesta dureaza pana pe data de 29 iunie, ziua Sfintilor Apostoli


Incepand de astazi, credinciosii ortodocsi si cei greco-catolici intra in Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. Postul Sfintilor a fost asezat de Biserica in cinstea celor doi Sfinti, dar si a celorlalti apostoli. In popor, se spune ca acest post se tine pentru sanatate la oameni si vite, pentru apararea de foamete si grindina. Sfantul Apostol Petru era pescar din Betsaida, la Marea Galileii, si se chema Simon, inainte de a se intalni cu Domnul. Era frate cu Sfantul Apostol Andrei, "Cel intai chemat" la slujirea credintei. Era cel mai varstnic dintre cei doisprezece ucenici si, deseori, vorbea in numele Apostolilor, rugand pe invatatorul sa le talcuiasca intelesul tainelor credintei. Era o fire infocata, cinstita si plina de rodire pentru Hristos si gata oricand la uitarea de sine.

Cu toata dragostea pentru Iisus Hristos, nu si-a putut invinge slabiciunea, lepadandu-se de trei ori de Domnul sau, tocmai cand Acesta era batjocorit si purtat de la Ana la Caiafa. Dar, cu multe lacrimi si cu mult zbucium, a ispasit el intreita lui lepadare de Domnul, iar, la cea de a treia aratare a Domnului Inviat ucenicilor Sai, Petru redobandeste vrednicia de Apostol, marturisind de trei ori dragostea lui catre Mantuitorul. Dupa Inaltarea la cer a Domnului si dupa pogorarea Duhului Sfant, a inceput stradania, cea fara odihna, pentru raspandirea credintei si, ca si ceilalti Apostoli, Sfantul Petru nu a precupetit nici o osteneala pentru implinirea poruncii Mantuitorului, de a vesti adevarul mantuirii. La anul 67, in ziua de 29 iunie, Sfantul Petru a indurat moarte de Mucenic, in vremea prigoanei impotriva crestinilor, dezlantuita de crudul imparat Nero. Pe colina Vaticanului, acolo unde, astazi, se inalta stralucita basilica ce-i poarta numele, el a fost rastignit. Sfantul Apostol Pavel a fost barbat invatat, fariseu si rabin in religia evreilor, ucenic al lui Gamaliel si cunoscator al intregii invataturi din vremea sa. Se numea Saul inainte de a veni la credinta. Pavel a prigonit cumplit pe cei ce marturiseau credinta in Hristos si propovaduiau Invierea Lui. Pe cand calatorea spre cetatea Damascului, spre a prinde pe crestinii de acolo, Saul a vazut pe Domnul, Care i S-a aratat in chip minunat, si a crezut in El, lepadand ratacirea in care traise pana atunci. Din clipa aceea, Saul s-a dovedit un neinfricat propovaduitor al credintei crestine si, sub noul nume de Pavel, a fost unul din cei mai mari Apostoli ai lui Hristos. Si Sfantul Apostol Pavel a murit ca un mucenic, taindu-i-se capul cu sabia, in aceeasi zi cu Sfantul Petru. El a strabatut tara dupa tara, oras dupa oras pe tot cuprinsul imperiului roman, vestind credinta in Iisus Hristos. La sfarsit, a venit in cetatea Romei ca sa vesteasca Evanghelia Mantuitorului, dar a fost prins si inchis. In temnita, Sfantul scrie mai multe epistole credinciosilor de la bisericile pe care le-a intemeiat. Dar, din porunca imparatului Nero, in ziua de 29 iunie in anul 67 i s-a taiat capul, iar cei doi Sfinti si-au incheiat in acest fel calatoria pe pamant.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1415 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013594 (s)