Stiri si curiozitati

Poți afla dacă vei avea băiat sau fată, în funcție de bătăile inimii fătului? Iată care este explicația

Publicat: 24 ian. 2022
un bebeluș pe un fundal albastru cu roz
Testul bătăilor inimii se referă la stabilirea ritmului cardiac al fătului în bătăi pe minut sau BPM.

Poți afla dacă bebelușul tău este băiat sau fată, în funcție de bătăile inimii fătului? Ei bine, da! În acest articol, vei descoperi o metodă distractivă de aflare a sexului bebelușului, doar ascultându-i inima.

De când ai rămas însărcinată, probabil că te întrebi constant: „Oare ce va fi, băiat sau fată?”. Așteptarea a luat sfârșit, deoarece există o legătură strânsă între sexul fătului şi frecvenţa bătăilor cordului fetal.

În anul 1980, un medic a analizat aproximativ zece mii de nașteri, pentru a afla dacă bătăile inimii fătului pot prezice sexul copilului. Astfel că, după ce a aflat sexul copilului la naștere și a comparat datele, a ajuns la concluzia că nu există nicio legătură între bătăuile inimii copilului și sexul acestuia. În schimb, s-a descoperit o legătură între bătăile inimii copilului și vârsta gestațională (săptămânile de sarcină).

Cu toate acestea, se poate afla sexul copilului, în timpul sarcinii, prin măsurarea ritmului cardiac, doar dacă aceasta se face la timpul potrivit.

încălțăminte de bebeluși
În anul 1980, un medic a analizat aproximativ zece mii de nașteri, pentru a afla dacă bătăile inimii fătului pot prezice sexul copilului.

Băiat sau fată în funcție de bătăile inimii? Iată cum afli

Testul bătăilor inimii se referă la stabilirea ritmului cardiac al fătului în bătăi pe minut sau BPM. Acesta poate fi aflat de la medic, încă din a șasea săptămână de sarcină. Potrivit testului de ritm cardiac, se pare că cel al fetelor este mai rapid decât cel al băieților. În acest fel, un ritm cardiac peste 140 bpm înseamnă că bebelușul este fată. Însă, dacă ritmul cardiac este sub 140 și mai aproape de 120 bpm, înseamnă că bebelușul este băiat.

De reținut este că inima embrionului începe să bată la 22 de zile după concepție sau la aproximativ cinci săptămâni după ultima menstruație. Astfel că, în a șasea săptămână de sarcină, inima este prea mică pentru a fi auzită, chiar și prin amplificare. De aceea, înțelegerea conexiunilor dintre frecvența cardiacă și gen va avea de parcurs un drum lung, până vei ști dacă testul de gen al ritmului cardiac al bebelușului este într-adevăr o metodă precisă pentru determinarea sexului.

Din fericire, în prezent există și alte metode, mai sigure, de aflare a sexului copilului. Una dintre aceste metode este reprezentată de un test de sânge, și anume testul NIPT. El detectează, în sânge, cromozomii de sex ai bebelușului. De asemenea, un rol important în aflarea sexului copilului îl are ecografia. Însă, aceasta poate fi o metodă inexactă, dacă este efectuată înainte de 18 săptămâni de sarcină. O altă metodă, 100% exactă, dar care poate duce la pierderea sarcinii, este amniocenteza.

o femeie însărcinată
Testul bătăilor inimii se referă la stabilirea ritmului cardiac al fătului în bătăi pe minut sau BPM.

Metode amuzante de aflare a sexului bebelușului

Deși nu îți oferă întotdeauna răspunsul corect, există metode amuzante din străbuni, care prezic dacă vei avea fată sau băiat.

Se spune că dacă poftești la dulciuri, vei avea fată, iar dacă poftești la alimente sărate, copilul se va naște băiat. De asemenea, dacă burta este poziționată mai sus, iar coprul nu ți s-a modificat prea mult, vei avea băiat. Iar dacă este poziționată în partea de jos și spatele și bazinul ți s-au lățit, vei avea fetiță.

Dacă ai grețuri matinale intense, vei avea fată, iar dacă grețurile sunt mai ușoare, vei avea băiat.

În popor este o vorbă „fata din burtică fură din frumuseţea mamei”, ceea ce înseamnă că femeia însărcinată nu are un ten luminos, îi apar pete pe fată și se confrunta cu acneea. Însă, dacă strălucești și ai un ten luminos, înseamnă că vei da naștere unui băiat.

În final, dacă ai peste 35 de ani, iar partenerul tău peste 40, atunci creşte şi probabilitatea că vei avea o fată.

tălpi albaastre și roz
Se spune că dacă poftești la dulciuri, vei avea fată, iar dacă poftești la alimente sărate, copilul se va naște băiat.Adauga un comentariu