Sport

Poveste de dragoste în ringul de box! Vor sa urce impreuna pe podiumul de premiere la Olimpiada de la Tokyo

Publicat: 09 oct. 2019
48 Vizite 0 Comentarii

Dublul campion european la U22 si vicecampioana europeana la aceeasi categorie de vârsta formeaza un cuplu si viseaza sa ajunga, împreuna, pe podium la Tokyo. Povestea lor a început în urma cu patru ani, în ringul de box. "L-am vazut la un meci la noi în sala, la Bucuresti. Mie nu-mi placea boxul masculin, nu aveam o parere foarte buna despre el. L-am vazut boxând, era mai micut, avea o freza într-o parte, mi se parea atât de frumos si, când am vazut cum boxeaza, ma întrebam cine e baiatul asta", Cristina Cosma, vicecampioana europeana box la U22. "Prima data când am vazut-o m-am îndragostit de ea, a fost o scânteie între noi", spune Robert Jitaru, campion european box la U22.

La Tokyo, Robert Jitaru (21 de ani) si Cristina Cosma (22 de ani) vor sa calce pe urmele unui cuplu celebru în boxul mondial. Pugilistii francezi Tony Yoka si Estelle Mossely au devenit campioni olimpici la aceeasi editie a Jocurilor, Rio 2016.

"Ne doream sa fim noi în locul lor. Este greu, dar nu imposibil si suntem încrezatori ca vom reusi si noi asta", mai spune Robert Jitaru, campion european box la U22. "Ar fi un vis devenit realitate, ne dorim foarte mult asta. Sunt doua ringuri la calificari, iar el viseaza sa boxez eu pe ringul A si el pe B si în acelasi moment sa ne calificam. La Tokyo tintim o medalie olimpica, evident", a spus Cristina Cosma, vicecampioana europeana box la U22.

Robert Jitaru si Cristina Cosma sunt împreuna la antrenamente, în cantonamente si la competitii. Legitimati la CSA Steaua Bucuresti, pugilistii considera ca viata sportiva de performanta este mai usoara în doi.

"Majoritatea timpului îl petrecem împreuna si e mult mai bine, pentru ca ne ajutam reciproc. Bine, mai mult el pe mine. Ne dam sfaturi. Încerc sa îi copiez foarte mult stilul lui si toata lumea spune ca am luat multe de la Robert si sunt mândra de mine. Idoul meu e o fata, Katie Taylor, campioana olimpica si mondiala. Dintre baieti nu am idoli, dar pot sa zic ca e Robert", puncteaza Cristina Cosma, vicecampioana europeana box la U22.

"Cristina e o artista în ring, iubesc stilul ei de box, dar nu-i spun de foarte multe ori asta. Vreau sa se mentina la fel de respectuoasa, sa munceasca, sa nu fie cu nasul pe sus, sa ia totul treptat si sa ajunga unde îsi doreste ea. Sunt sigur ca va reusi", conchide Robert Jitaru, campion european box la U22.

Robert Jitaru are în palmares doua medalii de aur la Campionatele Europene U22, la categoria 56 de kilograme, cucerite la editiile din 2017 (Braila) si 2018 (Târgu Jiu). Cristina Cosma este viecampioana europeana U22 la categoria 57 kg, performanta reusita la competitia continentala din 2018 (Târgu Jiu).loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit