Magazin

Poveste de SUCCES. De la o casa modesta, la pozitia de CEO

Publicat: 11 aug. 2015
1
Google a anuntat cea mai mare schimbare organizatorica din istoria sa, iar persoana care iese in prim-plan este indianul Sundar Pichai care acum a fost numit CEO al diviziei Google, cea mai importanta din conglomeratul Alphabet. Pichai s-a nascut in sudul Indiei acum 43 de ani si in casa nu a avut televizor, iar primul telefon (cu disc) a ajuns in casa cand el avea 12 ani. Acum, Pichai este unul dintre cei mai apreciati oameni din tehnologie datorita rolului sau in crearea browser-ului Chrome si dezvoltarea sistemului de operare Android.
Povestea lui Pichai este o dovada ca un copil genial poate ajunge departe, mai ales cand si parintii sunt dispusi sa faca sacrificii. Sundar s-a nascut in orasul Chennai din India, mama sa lucrand ca stenografa, iar tatal, ca inginer electrician. Locuia intr-un apartament de doua camere impreuna cu parintii si fratele mai mic si toti patru calatoreau uneori cu scuterul albastru Lambretta al familiei.
In casa nu aveau televizor, iar primul telefon (cu disc) a sosit cand Sundar avea 12 ani, baiatul dovedind de pe atunci o memorie deosebita fiindca isi amintea toate numerele de telefon pe care unchiul sau le avea notate pe o foaie pe care mai mereu o pierdea. Si acum, Pichai este celebru la sedintele Google pentru ca tine minte extrem de multe cifre de business.
Adauga un comentariu