Actualitate

Poveste extrem de fierbinte! Aceasta contabila din Iasi s-a apucat de videochat ca sa-si ajute sora, directoare de banca! Cum i-a fost aflat secretul! FOTO

Publicat: 25 mart. 2019

@ Tanara de 35 de ani s-a angajat la trei studiouri de videochat din Iasi dupa ce a lucrat pe un post foarte caldut la Sandra Trading SRL, renumitul dealer auto din Iasi @ Acolo a lucrat in calitate de contabila, dar a delapidat firma cu peste 100.000 de euro @ A scapat de puscarie sustinand in fata judecatorilor ca va inapoia toti banii furati @ La audieri a sustinut ca banii luati din casieria firmei i-a impartit cu sora sa, care era directorul unei agentii bancare din Iasi @ S-a apucat de videochat pentru a reusi sa stranga bani mai multi, dar tot nu a achitat prejudiciul @ Astazi, instanta de judecata ar putea decide sa o trimita la puscarie pentru ca nu si-a indeplinit obligatiile stabilite in hotararea de condamnare

Ana Maria Tonea, in prezent Pricop, a fost contabila la SC Sandra Trading SRL pana in momentul in care s-a descoperit ca in realitate avea obiceiuri infractionale cat se poate de periculoase: fura din banii firmei. Aceasta gasise o metoda destul de golaneasca de a delapida firma, folosind chitante duble sau semnaturi false pe diferite documente fiscale.

Practic, banii figurau in acte ca fiind incasati si virati in vistieria societatii, dar in realitate erau furati de casiera. Prejudiciul total a fost de peste 100.000 de lei, aproximativ 30.000 de euro la cursul din acea perioada. Prostiile facute de Ana Maria Pricop au fost descoperite in urma unui audit intern realizat in anul 2010 in cadrul firmei. Procurorii au intrat pe fir si au reusit sa dovedeasca infractiunea de delapidare. Procurorii au sustinut in rechizitoriu ca suma precizata mai sus a fost delapidata in perioada august 2009- ianuarie 2010. La audieri, contabila a recunoscut totul si a sustinut ca banii i-a folosit pentru a-si cumpara haine, pentru a moderniza apartamentul iubitului ei si pentru a-si ajuta sora. Acesta din urma era directorul unei agentii bancare din Iasi, iar Ana Maria Pricop a sustinut ca a ajutat-o cu bani pentru ca se afla in dificultate.

"Banii sustrasi au fost folositi pentru sora mea insarcinata. Banii i-am luat neavand alti complici in cadrul firmei, imi cer iertare pentru gestul necugetat, voi acorda o saptamana pentru a inapoia suma", declara in cursul urmaririi penale Ana Maria Pricop.

Evident, aceasta declaratie a fost una neverosimila, pentru ca nici pana in prezent nu a achitat prejudiciul. In anul 2012, instanta a condamnat-o definitiv la o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, obligand-o in acelasi timp sa achite prejudiciul.

Contabila: "Nu am de unde sa platesc"

Numai ca, in toti acesti ani, de la condamnare pana in prezent, tanara nu a incercat in realitate sa acopere gaura lasata in bugetul firmei. S-a angajat in mai multe locuri fara contract de munca, iar atunci cand a avut venituri considerabile, a refuzat pur si simplu sa achite prejudiciul. Dupa ce a fost data afara din firma si a fost condamnata definitiv, s-a angajat la trei studiouri de videochat din Iasi. Chiar daca acolo castigurile sunt destul de mari, aceasta tot nu a achitat prejudiciul.

Intre timp s-a si casatorit, a facut nunta, botez si tot a sustinut ca nu are bani sa plateasca. S-a casatorit chiar cu barbatul care detinea apartamentul in care a sustinut ca a bagat o parte din banii furati. Descoperirea cu privire la locurile de munca ale contabilei a fost realizata de executorii judecatoresti care au incercat sa-i afle sursele de venit, dar si de instanta de judecata. Astazi, la Tribunalul Iasi va fi judecata o cerere de revocare a suspendarii executarii pedepsei, cererea fiind formulata de societatea pagubita.

Concret, se solicita trimiterea la inchisoare a fostei contabile pe motiv ca nu si-a achitat obligatiile stabilite prin decizia de condamnare, din anul 2012. Aceasta cerere s-a judecat in prima faza la Judecatoria Iasi, acolo unde magistratii au considerat ca nu sunt indeplinite conditiile pentru a fi incarcerata, pentru ca nu s-a dovedit reaua-credinta. Tanara a spus ca pur si simplu nu are de unde sa plateasca, iar judecatorii au crezut-o si nu au admis cererea de revocare a suspendarii executarii pedepsei.

Pana diseara ar putea intra la inchisoare

Cele trei studiouri la care a lucrat sunt administrate de urmatoarele firme: SC Rachel Studio SRL, SC Live Paradis SRL si SC Puf Studio SRL. Cu toate acestea, in perioada in care a lucrat la aceste firme, in 2016, platea doar 400 lei pe luna din prejudiciu.

"Realitatea activitatilor desfasurate in cadrul unor astfel de studiouri este unanim cunoscuta, iar faptul ca Tonea Ana Maria a acceptat semnarea unui contract de munca, in care venitul declarat se situeaza sub nivelul salariului efectiv castigat, nu releva decat atitudinea infractionala a acesteia in detrimentul Statului Roman, savarsind infractiunea de evaziune fiscala. Avand in vedere ca Tonea a lucrat cel putin 3 luni in domeniul videochat, dat fiind faptul ca veniturile minime in acest domeniu sunt de 300 ron/zi (cel putin), rezulta ca aceasta a beneficiat in toata aceasta perioada de aprox 22.000 lei. Astfel, atitudinea condamnatei de a castiga 7.500 lei/luna din videochat si de a achita catre subscrisa doar 400 lei (sporadic), nu poate reprezenta decat o dovada clara de rea-credinta", se arata in cererea inaintata de reprezentatii dealerului auto iesean catre instanta de judecata.

In majoritatea cazurilor similare, cei care nu au achitat prejudiciul creat au fost trimisi la puscarie, fiindu-le transformata pedeapsa cu suspendare in pedeapsa cu executare.

"Nu a depus niciun efort pentru a achita sumele delapidate in noua ani de zile. Principiul egalitatii in fata legii nu a fost aplicat in aceasta situatie, instanta iertand-o nejustificat, in timp ce pe alti cetateni care delapideaza sume mult mai mici ii condamna cu executare sau daca ii condamna la pedeapsa inchisorii sub supraveghere si nu achita prejudiciul, le este imediat revocata suspendarea sub supraveghere", a precizat avocata Sandra Gradinaru.loading...

Comentarii
  • poi kre crede k o da p jmekerie asa deodata.. 😉 se insala.. 😉 punetiva in locu patronului.. 😉 dak vreti k fata sa aiba suces datio de mica la studio de la 18 ani.. 😉 dak e sa faca valoare si sa creasca treptat.. 😉 nu ajungi asa sa iei din prima mi de euro k nu merge.. 😉

  • Lăsați ca mai au oameni in funcții de conducere cărora le plac banii in plus. Unii mai vechi in firma alții mai noi ( Lazăr ).

  • Cand cineva posteaza commenturi care nu va convin..le stergeti..dar in schimb vad ca lasati toti agramatii si toate infectele sa verse aici niste mizerii de comentarii de ti e o scarba iremediabila .

  • Las ca vine ele alegerile si va terminam noi odata pt todeauna cu mizeriile voastre de comenturi. O sa scrieti frumos de #rezist iar pe bubuță o sa il rugati sa fie presedinte. O sa punem benerre cu #muiepesede pe toate strazile, iar pe clodette brigidāu o sa o punem sefa la cultura. Plus ca o sa redeschidem toate sifonariile, in felul asta o sa adunam voturi si de la pensionari. A, o sa inchiriem si greble, cu ora, iar duminica va fi manifestatii #rezistșîeu in fiecare zi.

  • V-a rog sa scrieț corect si ordonat, sa v-a semnaț cu nume pronume si ani, nu asa, sa v-a ascundeț dupa porecli aicea si sa denigraț miscarea noastra de lepre rezistente. V-a dau eu voua sa face-ti misto de faze de genu asta, cu mai multi deodata pe acelas nume.

  • jn primu rand justitia si notarul trebuie trasi la raspundere si firma pe care a delapidato trebuie inchisa si confiscat averiile in special orudelor care conduc firma,atata timp cat respectiva delapidatoare nu i sa facut nik,doar sa plateasca delapidarea,asta inseamna ca a fost santaj,sabotaj,….iar patronului nui convine,mai ales ca a fost contabila,deci? in concluzie magistratul stia de a acceptat sabotajul,santajul,…notarul? cinei el? e doar un jeg roman care te pacaleste ca semnezi acte legale,dar sant ilegale,credetima am castigat un proces acu 5 ani cu promtactiv,banca non-bancara,made in grecia,stiu ce zic si sant sigur ca multi imi dau dreptate,daca eu delapidez o firma,inseamna ca am curajul deoarece sant bazat ca firma face golanii si femeia a demonstrat doar ca a pacalito cu dai banii inapoi si nu iti facem nik,iar justitia a acceptat,legea nu se negociaza si se aplica,magistratul trebuie demis si omorat,asta demonstreaza ca e un incompetent

  • Ziar de kkt. In titlu, apare delapidare 100000 EURO. Apoi euro se transforma in lei tot 100.000. Iar apoi 100000 ron inseamna 30.000 de euro. Pai sandra vrea 100.000 ron sau vrea euro de la valoarea de atunci plus dobanda? Si cand plm a fost euro 3.3 leu de 100.000 ron ar insemna 30.000 euro? Mama ce prostie….clara…marca BZI! A.si.mion.esei, porcaletele impreuna cu gusterii lui. Si prostimea traieste si se hraneste din kktul unui porc!

Adauga un comentariu