National

Poveste halucinantă a unui polițist și a familiei acestuia, infectați toți cu SARS-CoV-2

Publicat: 31 iul. 2020
ALT=«Poveste halucinantă a unui polițist și a familiei acestuia»
Poveste halucinantă a unui polițist și a familiei acestuia

Sindicatul Europol a relatat povestea halucinantă a unui polițist și a familiei acestuia, infectați toți cu noul coronavirus. Omul legii este angajat al Secției Regionale de Transporturi București. Bărbatul împreună cu soția și cei doi copii (unul dintre ei sugar) au fost uitați de autorități acasă. Abia după două zile o ambulanță a venit la domiciliul acestora. Echipa medicală a decis ca familia să rămână în locuință. Din păcare starea bărbatului s-a agravat.

„Colegul nostru Buciuc Ciprian din cadrul Secției Regionala de Politie Transporturi București a fost confirmat pozitiv luni, 27 iulie, împreună cu soția și cei 2 copii în vârstă de 3 ani și respectiv 2 luni. După ce sâmbătă, 25 iulie, aceștia au fost testați de către DSP la domiciliu, luni 27 iulie au primit răspunsul ca fiind confirmați pozitiv, DSP, urmând să trimită o ambulanță pentru evaluarea clinică, deși aceștia au manifestat în toată această perioadă stări febrile, dureri de cap, vomă și dificultăți grave de respirație.

Ei bine, ghinion, ambulanța abia după două zile a venit, în data de 29 iulie transportându-i ulterior la Spitalul Victor Babeș din București, unde, după o evaluare sumară, au fost puși să semneze că se vor interna la domiciliu, pe motiv că nu mai sunt locuri disponibile, deși aceștia au susținut că starea lor de sănătate precară le-ar putea pune în pericol viața”, apare pe site-ul Europol.

«DSP București l-a pus în așteptare»

Din cauza faptului că starea familiei s-a agravat, bărbatul a mai solicitat o ambulanță pe data de 30 iulie. Atunci a discutat din nou cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) București. Atât polițistul cât și copii aveau dificultăți respiratorii, stări de vomă dar și vărsături cu cheaguri de sânge.

„DSP București l-a pus în așteptare, menționând că vor trimite o ambulanță la domiciliul acestora, deși în urmă cu numai două zile au spus la fel și au trimis după mai bine de 48 ore. Din moment în moment, starea colegului și a familiei acestuia se poate agrava, aceștia fiind neputincioși în fața unui sistem depășit de situație. E strigător la cer ceea ce se întâmplă cu cei infectați cu coronavirus, haosul și indolența domnind în instituțiile statului cu atribuții în combaterea pandemiei, iar posibilitatea de a muri cu zile crește de la o zi la alta. Sunt impardonabile greșelile pe care le fac cei care sunt puși să gestioneze această situație delicată, iar asta nu poate fi decât o dovadă a incompetenței care a acaparat sistemul public de sănătate din România”, mai spun sindicaliștii.

Odată cu publicarea poveștii triste a familiei polițistului, autoritățile au intervenit.

„Directorul DSP București, Oana Nicolescu, a intervenit, iar în acest moment colegul nostru împreuna cu soția și cei doi copii sunt internați într-o rezervă a Institutului Matei Balș, fiind sub observație medicală, unitatea spitalicească făcându-le analize la sânge și analize cu raze X. (…) Oare ce se întâmplă cu cei de care noi nu știm și care la fel de probabil sunt trimiși acasă, aceștia mor cu zile, așteptând să devină niște cifre la secțiunea din situația zilnică transmisă de MAI”, spun sindicaliștii.

Adauga un comentariu