Actualitate

Povestea acestor profesori ieseni este fabuloasa! Ei predau la o scoala faimoasa in lume

Publicat: 28 oct. 2014

@ Reporterii BZI au facut un experiment inedit! @ Acestia au abordat profesori care predau in cadrul Scolii Internationale Seven Hills, recent inaugurata la Palas @ Au fost abordate elemente ce incearca sa reliefeze modul in care omul de la catedra interactioneaza cu elevii, intr-un sistem educational complet nou si care are drept standard sistemul educational britanic

Recent, orasul Iasi a intrat intr-un club select la nivel de educatie! Totul a plecat de la inaugurarea Scolii Internationale Seven Hills de la Palas. Prin aceasta, invatamantul local a fost racordat la sistemul Cambridge, aflat in topul celor mai bune si eficiente din intreaga lume. In acest sens, reporterii BUNA ZIUA IASI (BZI) au facut un experiment extrem de interesant. Acestia au incercat sa afle cum vad noua provocare.

Citeste si: Scoala Internationala Seven Hills a fost lansata la Palas Iasi – FOTO,VIDEO

„Responsabilitatea este extrem de mare”

Avand in vedere ca, prin selectia facuta, unitatea de invatamant privata a reusit sa adune cei mai buni profesori, parerile acestora denota o maturitate si o responsabilitate aparte. „Ca profesor de Matematica la Seven Hills, responsabilitatea este coplesitor de mare. Fiind unul dintre obiectele principale studiate intr-o scoala Cambridge, ma concentrez sa urmez curricula si directiile principale pe care le urmeaza o astfel de scoala, in privinta carora structurile administrative sunt deosebit de exigente. Este o provocare si sunt extrem de incantata pentru faptul ca sunt aici. A face parte din echipa Seven Hills este o provocare si o mare onoare pentru orice profesor. Din punctul meu de vedere, aceasta institutie ofera un mediu extraordinar pentru dezvoltarea pe linie profesionala, caracterologica si emotionala prin satisfactiile pe care le obtii la fiecare pas de la minunatii copii care se lasa indrumati de echipa de profesori din care fac parte”, a marturisit Smaranda Croitoru.

Citeste si: Iata cum arata Scoala Seven Hills de la Palas Iasi – UPDATE GALERIE FOTO,VIDEO

„O mare oportunitate pe plan profesional”

Tinand cont de nivelul inalt al entitatii educationale, atat ca recunoastere la nivel international, cat si ca maniera de abordare, colegii acesteia au tinut sa scoata in prim-plan marea provocare pe care o au in cariera didactica. „A lucra în Seven Hills International School înseamna o mare oportunitate pe plan profesional. Este exact cum ai lucra intr-o scoala britanica, la cele mai înalte standarde educationale, dar aceasta scoala nu este în Marea Britanie, ci în Iasi, asa ca implicarea mea nu se rezuma doar la actul didactic, ci la tot ceea ce inseamna proiectul Seven Hills pentru comunitatea locala. Unul dintre avantajele pe care le ofera sistemul de învatamânt britanic este libertatea profesorului de a-si preda orele, nefiind obligat sa-si predea materia într-un ritm alert pur si simplu pentru a termina manualul în decursul unui an de zile. Numarul mic de elevi existenti în clase difera foarte mult fata de sistemul nostru unde trebuie sa-ti predai materia în fata a cel putin 30 de elevi„, a tinut sa puncteze Dragos Rusu, profesor de Limba si literatura engleza.

Citeste si: S-a deschis Seven Hills International School, prima scoala din regiunea de Nord-Est cu predare exclusiv in limba engleza – GALERIE FOTO

Respect total pentru elev si profesor

Pe fondul unei viziuni moderne, Seven Hills ofera sansa unei abordari unice, atat pentru omul de la catedra, cat si pentru elev. „Apreciez libertatea acordata profesorului în conceperea si derularea activitatilor didactice având ca reper obiective de referinta ce îndeamna la abordare inter si transdisciplinara. Colectivele mici de elevi permit abordare individualizata. Accentul se pune pe progresul elevilor în raport cu ei însisi, pe dezvoltarea abilitatilor sociale si a stimei de sine, pe competente mai mult decât pe continuturi, pe formarea si dezvoltarea caracterului. Rezultatele încep sa se vada. Sloganul scolii este: «Împreuna atingem Excelenta» – este un obiectiv maret pe care îl putem realiza prin daruire, prin multa munca facuta cu pasiune. Echipa pedagogica functioneaza, activitatile din scoala au capatat deja o rutina sanatoasa, mecanismul merge fara probleme, tot ce avem de facut este sa continuam sa crestem alaturi de copii, sa fim tot mai buni, tot mai demni de încredere”, a conchis Raluca Ungureanu, cadru didactic la Seven Hills.

Comentarii
  • Vad ca mi-ati sters comentariul.Am crezut ca traim intr-o tara democrata. Acest articol e o relama mascata. Nu are profesori faimosi. Nici au apucat sa faca experienta in didactica, cat despre conducere, niste incompetenti.Si-au demonstrat „abilitatile” cand se aflau la conducerea ISJ-ului. Nu fiti fraieri, e un mare balon de sapun…

  • Si-au deschis scoala particulara cu banii pe care trebuiau platiti profesorilor si elevilor care au lucrat in proiectul european ” Impreuna vom reusi„? Profesorii asteapta de 2 ani banii si sunt mereu amanati. Asa sa-i ajute Dumnezeu!

Adauga un comentariu