Cancan ultimă oră

Povestea care a înduioşat Facebook-ul: „Vrem opt felii de parizer subţiri, pentru Crăciun!”

Publicat: 25 nov. 2020

O româncă a scris pe Facebook o întâmplare petrecută acum câteva zile. Povestea a devenit virală pe rețeaua de socializare, mii de românii fiind de-a dreptul impresionați de drama unei fetițe a cărei mamă nu își permite să îi cumpere câteva dulciuri de Crăciun. Nu puțini au fost cei care au recunoscut că au plâns. Protagonista, o nemțeancă, a făcut un gest demn de admirat: i-a cumpărat copilei ce voia de pe rafturi, însă micuța trăiește tot în sărăcie.

În numai câteva zile de la postare, peste 100.000 de oameni au dat Like postării și 50.000 au și distribuit-o.

„Aseară (19 dec – n.r.), am trăit una dintre cele mai dureroase experiențe ale vieții mele. Eram în market-ul de cartier, unde stând-ul de brânzeturi este lângă cel de dulciuri. Mă uitm la o rotită de cașcaval. Am auzit discuția:

„- Te rog, mamă, voi fi bună și cuminte. Te rog!
-Nu avem bani, ăștia sunt! Dacă îți iau bomboanele astea, nu mai avem bani de pâine.”
Instinctiv am întors capul.

O femeie simplă, îmbrăcată sărăcăcios, dar curăț, cu o puștoaică blondă, cu ochi mari albaștri.
„- Te rog,ai promis că anul asta va veni Moșul și ne va aduce bunătăți….”

Stăteam înlemnită, cu rotiță de cașcaval în mână.

Copilă ținea în mână o punguță cu dropsuri. O priveam și nu-mi venea să cred, că poveștile pe care le auzisem erau adevărate.

Copilul a lăsat punguță cu bomboane pe raft și, trasă de mama-sa a plecat mai departe.

M-am întors, teleghidată, spre standul cu dulciuri. Punguță cu bombonele, pe care o ține copilă în mână, costă 1,50 lei. Am înghesuit dulciuri în coș și, inevitabil, în drum spre casă de marcat, am trecut pe lângă standul de carne. Femeia respectivă și copilă, care se zgâia în geamul de prezentare a produselor.

„- Opt felii de parizer!” a spus și a continuat „Subțiri”

loading…
Mi-a stat inimă-n loc.

Am cerut celeilalte vânzătoare un baton de salam de vară și unul de pastramă de porc.

Am ajuns la casă înaintea lor.
Îmi înotau ochii în lacrimi.
Le-am așteptat afară, în față marketului.
I-am întins sacosica cu dulciuri copilei blonde:

„- A trecut Moș Crăciun pe aici și ți-a lăsat sacoșica asta la mine, pentru că tu erai în magazin.”
Copilă, a întors ochiii ei mari și albaștri către mamă-să, întrebători. Iar femeia a dat din cap aprobator.

„- Vezi, mamă, că există Moș Crăciun!” a exclamat.
Priveam mută de emoție, mă durea și mă bucurăm în același timp.

Domnilor guvernanți, v-ați mărit pensiile, dar pentru copilutii ăștia ce-ați mărit? Foamea? Frigul? Nimicul?”, a scris Arina pe Facebook.

Comentarii
  • Multi romani traiesc din salariul minim 1400 lei ce sa faci cu banii astia iarna mai ales , multi romani nu au o paine pe masa multi foarte multi unica solutie ca sa mai si mananci este acea sa nu platesti nici o factura cat mai merge asa/ SAU sau sa stai in frig, fara lumina fara apa ca sa mai poti cumpara ceva de mincare. pana cand guvernantii ne distrug in saracia asta? cica se vor mari salariile cu 90 lei ce faci domnle cu inca 90 lei sintem condamnati la foame , saracie pana cand bine ca avem cel mai mare numar de parlamentari din lume care mananca de la noi sute de miliarde bine ca avem pensii speciale uriase la parlamentari, rusine ca condamnati propriul popor la infometare cum era in vremea comunismului si istoria se repeta cu foamea am ajuns ca in decembrie 1989

  • Din păcate, sunt mulți copii în aceeași situație. Pe domnii parlamentari îi preocupă pensiile lor speciale, să prostească electoratul, să pună în funcții bine plătite protejați și pupincuriști, să facă prin dos câte o afacere din care să nu plătească taxe, și câte și mai câte… Dar eu vă spun ceva. Eu pot să trăiesc fără acește nimicuri post-decembriste emanate din somnul și incultura poporului român. Pot să trăiesc și cu siguranță imi va fi mai bine. Și cred că multora dintre voi le va fi mai bine. Și există și calea de a renunța la mizeria asta de clasă politică. Și atunci copiii vor avea hăinuțe călduroase iarna, scoli încălzite și cu grup sanitar decent, părinții lor vor avea bani să cumpere mâncare și rechizite școlare, și câte nu vom avea… Dar condiția este ca poporul român să se trezească! Revenind la acel mic înger cu ochi albaștri, rog să-i faceți publică adresa, numele sau un mod de a-i contacta. Sau dacă cineva a strâns bani, alimente, jucării, hăinuțe, făceți-vă publică adresa. Mai sunt și alții care vor să ajute. Doamnei care mi-a rupt sufletul cu povestirea dumneaei, ii mulțumesc și o prețuiesc. Cu siguranță are o mare calitate. Este OM.

Adauga un comentariu