Curiozitati

Povestea contelui Dracula din Romania

Publicat: 05 feb. 2012
9

Povestea contelui Dracula din Romania, mai exact Transilvania (fost domnitor al tarii romanesti) a fascinat si continua sa fascineze intreaga lume. Viata sa plina de neprevazut, precum si asprimea pedepselor sale tin deja de domeniul legendei. Narata intai in romaneste si in slava veche, apoi in germana, cu exagerarile de rigoare prezente in aceasta din urma versiune, legenda Dracula a ajuns sa fie cunoscuta in intreaga Europa.

Nu putini au fost scriitorii care si-au incercat pana povestind despre viata contelui Dracula din Romania si despre incredibilele sale fapte. Astfel a luat nastere o adevarata moda Dracula, voievodul vampir, cu mare trecere. Povestea sa a fost difuzata in milioane de exemplare. Subiectul i-a cucerit furtunos si pe realizatorii de film (s-au realizat mai mult de 100 de pelicule). Iubitorii de film au fost de asemenea foarte atrasi. Actiunea cartilor si filmelor narand despre contele Dracula se petrece in Transilvania.

in 1897 de catre Bram Stoker (1847-1912), un irlandez din Dublin, a romanului sau „Dracula„, numele domnitorului muntean, deja stiut, a devenit si mai faimos. Bram Stoker era un regizor de teatru din Dublin, membru al Asociatiei parapsihologice „Golden Dawn” din Londra, un avid scormonitor al vampirismului de obarsie irlandeza si hindusa.

Personajul principal al romanului sau, tiparit in milioane de exemplare, este un vampir, Contele Szekler, poreclit contele Dracula din Romania. Actiunea romanului se desfasoara in tinutul Transilvaniei, despre care autorul afirma urmatoarele: „Am citit ca toate superstitiile acestei lumi sunt adunate pe copita Carpatilor, ca si cum acolo ar fi centrul unui anume adanc imaginativ”.

Adauga un comentariu