Actualitate

POVESTEA de un milion de EURO a trei minti sclipitoare de la un mare colegiu iesean! Ce au facut liceenii, alaturi de profesorul lor, este UNICAT in Romania – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 22 feb. 2017
@ Este vorba de una dintre cele mai reusite si de succes povesti educationale din intreaga tara, devenita posibila in urma unui parteneriat dintre proprii elevi, un profesor special si un faimos colegiu din Iasi! @ Remarcabil este ca, trei liceeni, au dezvoltat o afacere de-a dreptul senzationala pe zona Informaticii @ Acum, ei pun la dispozitia Colegiului National Emil Racovita, gratuit, resursele propriei investitii pentru dezvoltarea unei infrastructuri educationale moderne @ Urmariti, doar pe www.bzi.ro, un reportaj video complet pe aceasta tema ce-i are in prim-plan pe tinerii: Razvan Bîrgaoanu, Mugur Tomita si Razvan Apostu si cadrele didactice Mihaela Gotcu si Marinel Serban 
 
De-a dreptul spetaculos si original, in acelasi timp! Un mare colegiu din Iasi lanseaza un interesant parteneriat spre utilizarea tehnologiei ca mijloc de învatare si dezvoltare. Totul cu o firma privata, fondata chiar de liceenii unitatii de invatamant preuniversitar. Concret, in acord cu tendintele actuale ale educatiei, îndreptate spre utilizarea tehnologiei ca mijloc de învatare si dezvoltare, începând cu 15 februarie 2017, Colegiul National Emil Racovita (CNER) deruleaza un parteneriat cu SkyCity Network SRL.

Totul cu o firma privata, fondata chiar de liceenii unitatii de invatamant superior. Astfel, la numai doi ani de la primul lor contact cu lumea afacerilor, Razvan Bîrgaoanu, Mugur Tomita si Razvan Apostu, acum elevi în clasa a XII-a la colegiul Racovita, care sunt totodata si reprezentanti ai SkyCity Network SRL, firma pe care au întemeiat-o pe cont propriu.

Citeste si : Zile de SARBATOARE in educatia ieseana. Colegiul National Emil Racovita aniverseaza peste jumatate de secol de la fondare

„Ei vin cu initiativa de a încheia un acord de parteneriat cu CNER, care sa întareasca legaturile din mediul educational si sa deschida o perspectiva cât mai buna asupra orientarii elevilor în fata noilor provocari ale sistemului actual de învatamânt. Colaborarea consta în crearea si organizarea unei platforme educationale, cu rolul de a face posibila învatarea limbajelor de programare care necesita executare la nivel de server. Aceasta înseamna ca elevilor CNER li se deschide optiunea de a învata urmatoarele programe web: PHP, MySQL, HTML, CSS cu ajutorul unui cont de acces la unul dintre serverele SkyCity Network SRL. Platforma este realizata si utilizata din luna octombrie 2016 si permite elevilor, deocamdata celor din clasa a XII-a A, sa lucreze direct la nivel de server. Initiativa celor trei baieti de a pune la dispozitia scolii, resursele firmei pe care o reprezinta, nu numai ca aduce un beneficiu academic institutiei datorita îmbogatirii posibilitatilor de învatare, dar si initiaza o noua sansa pentru toti elevii colegiului pasionati de antreprenoriat, aflati în cautare de oportunitati, care, dupa cum se observa, sunt mai aproape decât par”, a transmis prof. Mihaela Gotcu, directorul de la Racovita.
 
 

Cei trei muschetari racovitisti 
 
Frumos si extrem de original este ca, cei trei liceeni, admisi in clasa a IX-a colegiul Racovita, de pe o filiera teoretica, s-au cunoscut si au descoperit ca au pasiuni si idealuri comune.

„Ideea noastra a plecat, inca din clasa a IX-a, asta cu ajutorul sprijinului oferit de domnul profesor Marinel Serban si tocmai de la un proiect practic al nostru. Trei luni am muncit, ore in sir si in diferite locatii si am realizat un program care, spre exemplu intr-o cafenea, prin accesarea aplicatiei noastre, oamenii prezenti acolo pot intra, comunica si se pot cunoaste. Asta inseamna SkyCity”, spune Paul Bargaoanu. Pe de alta parte, interesant este faptul ca toti sustin ca munca in echipa si sustinerea oferita de profesori si de colegiu a contat foarte mult in dezvoltarea ideilor lor.

„Totul a plecat de la o pasiune cultivata in comun. Echipa noastra s-a format pe cont propriu si prin experimentele pe care le-am facut si le vom face. A contat enorm sprijinul profesorului Serban si a conducerii colegiului. Pe viitor, ne dorim sa ne dezvoltam si mai mult iar, eu, vreau sa raman in tara, la Iasi si sa ma dezvolt si mai mult”, crede si Tomita Mugur.

Citeste si : Rezultatele finale ale concursului LERIS de la Colegiul Emil Racovita din Iasi – VEZI CARE SUNT ACESTEA

Demn de remarcat este si faptul ca-si doresc sa demonstreze intregii lumi faptul ca si din Romania pot pleca si reusi profesionisti la cel mai inalt nivel si care sa fie apreciati si respectati la adevarata lor valoare.

„Iasul a devebit un hub important pe IT si consider ca este foarte interesant sa studiezi la o universitate, pe acest segment. Vedem ca au venit multe companii celebre in oras si, tocmai de aceea, cred ca va fi o dezvoltare foarte buna pe viitor. Perspectiva noastra de viitor, desigur, este dorinta de a ajunge departe, atat pe cont propriu dar si pe plan institutional si prin parteneriate. Noi vrem sa aratam lumii ca si in Romania exista programatori de calitate, oameni care merita sa fie rasplatiti pe masura si la adevarata lor valoare”, crede si Razvan Apostu. 


 

„Este doar meritul lor. Sunt convins ca vor deveni oameni mari” 
 
Pe de alta parte, reputatul si respectatul profesor de Informatica – Marinel Serban, a tinut sa arate ca a fost o mare placere sa lucreze cu asemenea elevi. Dascalul arata ca tot ceea ce au reusit, pana acum, este doar rezultatul muncii lor si nimic altceva.

Citeste si : Concurs de selectie a viitorilor elevi de gimnaziu, la Colegiul National Emil Racovita Iasi

„Tot ceea ce au facut acesti elevi este rodul muncii lor si doar a lor. Vreau sa va spun, asa cum au spus si ei, important a fost ca s-au regasit, inca din clasa a IX-a, provenind de la o filiera teoretica, si ca au aflat ca au preocupari si pasiuni comune. Pe de alta parte sa ne gandim ca, asta ca sa fie clar, ei pun la dispozitie fara a castiga bani, propriile lor servere si idei pentru a-i ajuta pe colegii lor. De asemenea, chiar din acest semestru, ei ma vor ajuta sa predau si, in acelasi timp, sunt bucuros sa spun ca ei stiu mai mult ca mine. Sunt sigur ca vor avea un viitor stralucit”, a sintetizat profesorul Serban.

Citeste si : Povesti de SUCCES pentru o intreaga generatie! Acesti liceeni au reusit sa impresioneze intr-un mod special, la Bacalaureat – FOTO

Urmariti, doar pe www.bzi.ro, un reportaj video complet pe aceasta tema ce-i are in prim-plan pe tinerii: Razvan Bîrgaoanu, Mugur Tomita si Razvan Apostu si cadrele didactice Mihaela Gotcu si Marinel Serban 

Adauga un comentariu