Magazin

Povestea emotionanta care ne arata cat de pretioasa este o mama

Publicat: 15 iun. 2016
1

„Va place rochita mea?” – o fetita a intrebat o femeie care trecea pe langa banca din parc pe care statea micuta. „Mami a facut-o pentru mine.” – a continuat ea cu lacrimi in ochi. „Este minunata. Cea mai frumoasa rochita pe care am vazut-o pana acum. Dar, spune-mi, de ce plangi?” – a spus femeia. Printre suspine, fetita a raspuns: „Dupa ce mami mi-a facut rochita, ea a trebuit sa plece.”

„Sunt sigura ca se va intoarce imediat. Mami tau nu lasa o fetita atat de frumoasa sa astepte dupa ea.”
„Nu, nu intelegi. Tati mi-a spus ca mami a mea este acum in cer alaturi de bunicul.”
In acel moment, femeia nu a stiut cum sa reactioneze. Cum ii spui unei fetite ca iti pare rau ca mama ei nu va mai fi niciodata alaturi de ea? Asezandu-se langa fetita, a luat-o pe micuta in brate si a incercat sa o linisteasca. Dupa cateva secunde, fetita s-a ridicat si a facut ceva destul de ciudat. Ea s-a oprit din plans, a facut cativa pasi in spate si a inceput sa cante. Ea a cantat atat de incet incat mai mult soptea. Era cel mai dulce sunet pe care femeia il auzise vreodata, aproape ca si cantecul unei pasari micute.

Extrem de emotionata femeia a ascultat piesa pana la capat. Imediat ce s-a oprit din cantat, fetita a spus: „Mami imi canta acest cantecel de fiecare data si m-a facut sa promit sa il cant si eu ori de cate ori sunt trista si incep sa plang. Uite, acum ochii mei sunt uscati, nu mai am lacrimi.” Femeia a zambit. Cand s-a ridicat de pe banca pentru a pleca mai departe, fetita a luat-o de maneca si a intrebat-o: „Doamna, doamna… mai stai un minut. Vreau sa iti arat ceva.”

„Desigur!” – a raspuns femeia. Fetita a pus un degetel pe rochita si a spus: „Uite, aici este locul unde mami a pupat rochita mea.” „Si aici…” – a aratat ea intr-un alt loc. „Si aici, si aici, si aici… Mami a spus ca toti acesti pupici de pe rochia mea sunt pentru fiecare bau-bau care ma face sa plang.”
In acel moment femeia si-a dat seama ca ea nu se uita la o simpla rochie, ci la o mama… o mama care stia ca va pleca de pe aceasta lume si nu va mai fi in preajma fiicei sale sa o pupe cand cade, cand se loveste, cand ceva doare. Asa ca ea a luat toata dragostea pe care o avea pentru fata ei frumoasa si a pus-o in aceasta rochita, pe care micuta o purta cu mandrie. Nu, nu era o rochie simpla… aceasta femeie vedea acum o fetita imbratisata de dragostea mamei sale.

Adauga un comentariu