Actualitate

Povestea fabuloasa a unui pusti pictat pe zidul unei biserici din Bucuresti care se „da” acum cu Lamborghini Gallardo tunat

Publicat: 16 aug. 2012

Un model spectaculos de Lamborghini Gallardo Hamann Victory II de 580 de cai putere a fost fotografiat ieri de paparazzii Cancan in zona Dorobanti din Bucuresti. Stapanul "bijuteriei", un tanar imbracat sport, care merge relaxat, sigur pe el si se arata milostiv cu cersetorii. Cu alte cuvinte, un crestin. Mai bine zis Vasile Crestin junior, fiul milionarului Vasile Crestin.

Familia Crestin, dupa cum ii e si numele, a facut numeroase fapte bune de-a lungul vremii. Ce-i drept, si-au si permis, avand in vedere ca cei trei frati – Vasile, Ioan si Dumitru Crestin – sunt unii dintre cei mai puternici oameni de afaceri care si-au extins conexiunile pana in Capitala pornind din zona Satu Mare. Printre actiunile lor de binefacere se numara si ctitorirea unor biserici, cum ar fi cea de pe Bulevardul Barbu Vacarescu din Bucuresti, pe zidul careia si apar familiile, cu sotii si copii. Pustiul de langa Vasile Crestin e fiul sau, Vasilica, dupa cum il alinta neamurile. Din momentul ctitoriei si pana azi, Vasilica a mai crescut, devenind tanarul dezinvolt de azi, care se simte in largul lui in zona Dorobanti. Ieri, de Sfanta Marie, Vasilica a fost intr-unul dintre buticurile de lux si a cumparat un cadou. La iesire, crestinul din el a reactionat la vederea unui sarman si i-a intins o hartie de zece lei, nou-nouta. Pana sa ajunga sa se urce la volan, a pierdut "show-ul" din parcare: majoritatea trecatorilor se uitau ca la un OZN la masina lui, unii chiar pozandu-se langa ea. Chiar daca in Dorobanti sunt vazute frecvent masini scumpe, nu in fiecare zi poti admira modelul fabulos de Lamborghini Gallardo Hamann Victory II, de 580 de cai putere. Evaluat la aproximativ 350.000 de euro, in functie de dotari, bolidul supranumit de specialisti "bestia soselelor" fuge cu 328 de kilometri pe ora si are echipamente ce par sa tina de domeniul SF: portiere care se deschid pe verticala, turbina de aer pe plafon, difuzor restilizat si un eleron mare dintr-o fibra usoara, ce face ca masina sa ramana "lipita" de asfalt la viteze mari. Pentru ca totul sa fie mai mult decat perfect, "tunner"-ul a montat scaune sport si covorase personalizate pentru picioare.

O familie controversata

In urma cu cativa ani, fratii Vasile si Dumitru Crestin au fost in atentia Departamentului National Anticoruptie, intr-un dosar in care au fost arestati doi ofiteri SRI. Acestia erau acuzati ca au sustras combustibil din rafinaria Astra Romana cu masini si oameni ai serviciului de informatii, paguba fiind de 340 de tone de combustibil! Vasile Crestin, acuzat ca isi crease un mic imperiu financiar, cladit pe tranzactiile cu produse petroliere provenite de la rafinariile ploiestene, declara la acea data ca nu are nicio legatura cu acuzatiile, el avand in zona doar lucrari de constructii. De altfel, una din companiile sale este profilata pe import-export de instalatii hidrotehnice si materiale de constructii.

Numele celor doi frati au aparut si in controversata afacere imobiliara "Mandatarii", dar si in privatizarile companiilor Protan si Scandia. Pe de alta parte, fratii Crestin au fost decorati de Patriarhie pentru operele de caritate savasite, in special pentru finantarea ridicarii mai multor lacase de cult.loading...

Adauga un comentariu