Info Turism

Povestea fascinanta a cartierului Drumul Taberei din Capitala

Publicat: 23 ian. 2020

Drumul Taberei. Unul dintre cele mai cunoscute cartiere din Bucureşti este Drumul Taberei. Acest cartier se afla în sectorul 6 al Capitalei, în partea de vest-sud-vest. Se învecinează la nord cu cartierul Militari şi la sud cu cartierul Ghencea.

Locuieşti în Drumul Taberei? Atunci trebuie să afli istoria acestui cartier.

Originea numelui cartierului are legătură cu o pagină din istoria ţării noastre. Mai exact datează din anul 1821, an în care s-a desfăşurat mişcarea antifanariota condusă de revoluţionarul Tudor Vladimirescu.

Împreună cu oastea sa de panduri, Tudor vladimirescu a intrat în Bucureşti, în martie 1821. Aici liderul împreună cu oastea sa s-au stabilit în apropierea Mănăstirii Cotroceni. Aceștia și-au lasaa amprenta, respectiv au realizat şi câteva lucrări de fortificaţie.

În acea zonă din Bucureşti se efectuau exerciţii militare, se confecţionau arme şi care de luptă. De asemenea era şi o zonă foarte importantă de resurse umane, de aici recrutandu-se şi noi osteni pentru armată.

Alte surse susţin faptul că, în acest loc, în anul 1900, aici se aflau barăcile unde ar fi fost încartiruiţi recruţii aduşi din provincie.

Drumul Taberei. Obiectivele principale ale cartierului

Parcul Drumul Taberei (fost Moghioroş)

Biserica Sfânta Vineri. Este o biserică foarte cunoscută mai ales prin forma sa, seamanand cu biserica Sfântă Sofia (Hagia Sofia) din Constantinopol.

Complexul Sportiv „Steaua”. Este unul dintre cele mai cunoscute complexuri sportive din ţara noastră. Acesta se intinde pe câteva hectare şi cuprinde un teren principal de fotbal, unul principal de rugby şi multe alte terenuri de antrenament.loading...

Adauga un comentariu