Fotbal intern

Povestea ieseanului care a debutat cu gol in Italia – VIDEO

Publicat: 13 ian. 2012

@ Stefan Popescu, ieseanul care a debutat cu gol in Cupa Italiei, in tricoul Cesenei, a inceput fotbalul sub comanda antrenorului Sorin Stefan, la clubul Noua Generatie @ „A iesit în evidenta înca de atunci. Era cam firav, dar avea calitati. Avea forta, viteza, era muncitor si modest. Chiar daca îl mai certai, statea cu capul plecat si încerca sa se corecteze”, isi aminteste primul antrenor al lui Stefan Popescu

E iesean, dar nu a jucat nici un minut pentru Politehnica. Stefan Popescu, ieseanul care a debutat cu gol in Cupa Italiei, in tricoul Cesenei, a inceput fotbalul sub comanda antrenorului Sorin Stefan, la clubul Noua Generatie. Românul care joaca la Cesena, alaturi de Adrian Mutu, a reusit primul sau gol pentru „calutii de mare” în partida din optimile Cupei Italiei, cu Napoli.

Tânarul jucator român a fost titular pe postul de fundas stânga si a deschis scorul pe „San Paolo” în minutul 20. Din pacate pentru el, a iesit accidentat 9 minute mai târziu. În final, Cesena a pierdut cu 2-1 si a fost eliminata din Cupa. „Am avut o perioada grea la Roma. Mi-am rupt piciorul, dar dupa sapte luni mi-am revenit. Acum am debutat pentru Cesena si, din fericire, am si marcat. Mi-am dorit mult sa joc împotriva lui Napoli. Am avut multe emotii, au fost 30.000 de oameni la meci. Pacat ca m-am accidentat si am iesit. Voi sta aproximativ doua saptamâni pe bara. Sper sa ramân în prima echipa si sa debutez si în Serie A. Sunt în relatii foarte bune cu Mutu, e ca fratele meu mai mare. Ma ajuta în orice problema as avea”, a declarat Stefan Popescu la „Ora de ProSport”.

Putina lume stie ca Stefan Popescu, pustiul de doar 18 ani care a marcat pentru Cesena în poarta lui Napoli, în Cupa Italiei, a început fotbalul la clubul condus de Paul Costas. Popescu a venit pentru prima data la fotbal când avea doar 8 ani, împreuna cu tatal sau, si s-a înscris la grupa 93 pregatita de prof. Sorin Stefan, care i-a fost antrenor timp de patru ani. Antrenorul care l-a descoperit pe Sefan Popescu a declarat ca fostul sau elev avea înca de mic toate calitatile pentru a ajunge un mare jucator. Pe lânga talent, actualul fotbalist al Cesenei se diferentia fata de colegii sai înca de mic printr-o vointa de fier care l-a facut sa ajunga în fotbalul mare. „Mi-l amintesc pe Stefan Popescu foarte bine. A venit la clubul Noua Generatie împreuna cu tatal sau, la grupa mea de copii nascuti în 1993, iar primele antrenamente le-am facut pe un teren de bitum, la baza Politiei. A iesit în evidenta înca de atunci. Era cam firav, dar avea calitati. Avea forta, viteza, era muncitor si modest. Chiar daca îl mai certai, statea cu capul plecat si încerca sa se corecteze. Se vedea ca vrea sa progreseze, era înnebunit dupa fotbal. Iesea de departe în evidenta fata de colegii sai, am simtit ca va ajunge fotbalist”, îsi aminteste prof. Sorin Stefan.

Acesta s-a despartit de elevul sau dupa patru ani, dar nu regreta, întrucât pustiul de 12 ani pe atunci a beneficiat ulterior de conditii infinit mai bune de pregatire, la Scoala de Fotbal Gica Popescu. „Stefan Popescu a plecat de la Noua Generatie dupa patru ani. Mi-a cerut voie sa participe la o actiune organizata de Gica Popescu si atunci a fost remarcat de fostul mare international. Chiar si Emeric Ienei l-a remarcat, spunând despre el ca la Iasi a fost descoperit noul Roberto Carlos, întrucât avea un stâng foarte bun. Nu mi-a parut rau ca a plecat de la Iasi, pentru ca acolo a beneficiat de conditii mai bune”, sustine Sorin Stefan, cel care mai tine inca legatura cu Stefan Popescu si cu tatal lui.loading...

Adauga un comentariu