Local

Povestea incredibilă a ieșencei care a renunțat la viața ei obișnuită pentru a trăi alături de animale! Elena Surubariu locuiește alături de 55 de câini și pisici! – FOTO

Publicat: 30 mart. 2021
Un colaj cu cățeii din curte, pisicile din casă, casa vizibil deteriorată în care locuiesc cele 55 de animale și stăpâna acestora, Elena Surubariu
O ieșeancă a salvat timp de 8 ani 55 de câini și pisici! Elena Surubariu a renunțat la apartamentul din municipiul Iași pentru a locui alături de necuvântătoarele ei în case închiriate, la țară

O ieșeancă de 46 de ani are grijă de peste 50 de animale. Din dragoste pentru necuvântătoare, Elena Surubariu a salvat de pe străzi zeci de câini și pisici pe care le îngrijește în cele mai bune condiții. Ieșeanca se străduiește să supraviețuiască alături de cele 55 de suflete nevinovate, după ce a fost alungată dintr-un loc în altul

Elena Surubariu are 46 de ani și locuiește alături de 55 de câini și pisici pe care le-a salvat de-a lungul a 8 ani. Din dragoste pentru animale, ieșeanca a renunțat la apartamentul pe care îl deținea în municipiul Iași și a închiriat o casă la țară, în satul Vorovești, comuna Vorovești, județul Iași. Vecinii nu au fost de acord cu prezența câinilor din curtea femeii și au depus nenumărate plângeri la Poliție. Elena Surubariu lucrează și are un venit de 3.000 de lei, dar acești bani nu sunt de ajuns pentru a hrăni și trata 36 de câini și 19 pisici. Casa din Vorovești a fost vândută de proprietar, iar Elena Surubariu a fost nevoită să se mute de urgență cu toate animalele într-o casă fără curent electric, dar cu o curte mare.

„Pe 25 martie 2021 m-am mutat cu suflețelele mele în orașul Hârlău, sat Bădeni, după o încercare eșuată de a închiria o casă în sat Breazu. Proprietarul casei din Vorovești a vândut imobilul fără să mă anunțe, chiar dacă contractul era până în luna iunie 2021. În urmă cu patru zile (25.03.2021- n.r.) am luat câinii și pisicile și am plecat la noua casă, sperând că vom avea o viață liniștită, dar de când am ajuns aici nu mai găsesc scăpare. Vecinii fac plângeri peste plângeri și am primit sesizare de evacuare, toți mă amenință că vin și îmi iau câinii. Nu renunț la aceste suflete pentru nimic, am cheltuit peste 15 mii de lei doar cu mutarea”, a declarat Elena Surubariu, proprietara animalelor.

Zilnic, la ora 05:00 pregătește hrana animalelor

Ieșeanca se trezește în fiecare dimineață la ora 05:00 pentru a pregăti hrana celor 55 de guri care așteaptă mâncare. Hrana zilnică a animalelor conține: 10 tacâmuri de pui, 5 kilograme de orez, 32 de conserve pentru câini și pisici, un kilogram de brânză, un kilogram de piept de pui și 4 kilograme de legume. Pentru a putea supraviețui alături de cele 55 de necuvântătoare, Elena Surubariu a fost nevoită să împrumute sume mari de bani, pe care cu greu reușește să le înapoieze.

„Am mai căutat stăpâni, dar acum nu mai dau, pentru că s-au întâmplat multe și nu mai am încredere în oameni. Toți câinii au fost bolnavi, răniți, i-am operat și tratat pe toți. Atât câinii, cât și pisicile sunt sterilizate. Nu mă ajută nimeni cu aceste suflete și încearcă să îmi facă doar rău, pentru simplul fapt că ei nu iubesc animalele. Eu mai postez pe facebook când simt că nu mă mai descurc și dacă vrea cineva să mă ajute cu un sac de bobițe sau orez, bine, dacă nu, tot bine. Banii pe care îi câștig eu nu îmi ajung, am avut și 20 de mii de lei datorii la doctorul veterinar.

Multă vreme am căutat 32 de case în jurul Iașului să închiriez, pentru a sta cu cățeii și pisicile, dar toți proprietarii îmi spuneau că nu acceptă animale. Nu vreau ca aceste suflete să ajungă la padoc, eu le-am salvat să aibă o viață mai bună, nu să le chinui. Domnul doctor Grămadă mi-a operat toți cățeii, i-a tratat, i-a vaccinat, el are grijă de tot și vine la orice oră din zi și din noapte dacă am nevoie”, a mai precizat Elena Surubariu.

Medicul veterinar a confirmat că animalele sunt îngrijite corespunzător

Iulian Grămadă are 28 de ani și este medic veterinar la un cabinet din comuna Tomești, județul Iași. În timpul liber, Iulian împreună cu soția lui salvează alte sute de animale abandonate și aflate în dificultate. Maria Grămadă are 36 de ani și este medic de familie. Iulian Grămadă este eroul celor 55 de animale deținute de Elena Surubariu. Cei doi soți au un adăpost privat pentru animale în municipiul Pașcani din județul Iași, unde îngrijesc peste 100 de câini. Adăpostul a fost înființat în urmă cu doi ani cu ajutorul unei asociații din Franța. Lunar, peste 30 de câini din adăpostul privat sunt adoptați de familii iubitoare din Franța.

„Am cunoscut-o pe doamna Elena pe Facebook prin postările disperate de ajutor de pe diferite grupuri destinate animalelor. Această femeie are în grijă foarte multe animale și am început să o ajut prin sterilizări gratuite. În urmă cu mai mult timp am început o colaborare, pentru că are mulți câini cu boli cronice, care nu ar supravețui fără un tratament corespunzător. Animalele sunt foarte bine îngrijite. Dacă ar exista mai multe persoane ca această doamnă, foarte multe animale ar avea o viață mai bună. Toți cățeii, dar și pisicile sunt crescuți în cele mai bune condiții, în limita posibilităților. Rezolvarea multor probleme este sterilizarea în masă”, a spus Iulian Grămadă, medic veterinar.

Cu sprijinul asociației «Coeur d’Asha» din Franța, Iulian și Maria Grămadă au început în luna martie 2020 o campanie de sterilizare gratuită și au reușit să sterilizeze peste 600 de câini.

Comentarii
  • Statul doarme, au furat banii pt problema cu maidanezii si acum trebuie sa se ocupe oamenii de cainii fara stapan.Iar pt astia ironici,daca nu ar fi astfel de oameni cand va duceti la piața v-ar musca de picioruțe !!!!

  • Mars dintre oameni dobitoaco! Mai vrei si in imprejurimi ai? Esti o ratatta disperata dupa atentie, fara barbat si copii! Iti doresc sa rinestiicacatul canilor toata viata si sa ai parte doar de dispret.

  • Ce commentarii am vazut, sa va fie de cap ! Toti care dispretuiti acest om minunat sa Aveti parte de o viata tuburatoare Si sa va huiduiasca oamenii Si Pe voi! Numai Avind acelasi medicament veti suferi la fel. Iar cei care ii sapa groapa, sa cadeti in ea. Cea care Ai zis de barbat Si copil sa Iti dea viata la copiii tai cum vrei pt ea. Atit! Javre sinteti Si Ai dracului ! De aia Sint o gramada de abandonati rtc ca Rominul e Un prost !

  • FELICITĂRI, DOAMNĂ!Suntem impresionați de tăria dv. de caracter și sperăm că viitorul să vă dea tot binele pe care altruismul dv. îl merită.🐕💯

  • „Doctor de oameni” credca ti s’ar potrivi mai bn dr. De Draci implelitati! Sunt sigura caci tu ești unul dintre cei care au reclamat femeia asta . Ia exemplu de la câini. Mars!

Adauga un comentariu