Evenimente culturale

Povestea Manastirii Voronet – ctitoria lui Stefan cel Mare

Publicat: 23 mai 2013
Manastirea Voronet supranumita Capela Sixtina a Estului. Este situata in satul cu acelasi nume, la 36 km de Suceava si la numai 4 km de centrul orasului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Stefan cel Mare. Biserica a fost ridicata in anul 1488 in numai 3 luni si 3 saptamani ceea ce constituie un record pentru acea vreme.
Geografic, manastirea este situata la sud de orasul Gura Humorului din Judetul Suceava, este inclusa in patrimoniul UNESCO.
Se spune ca dupa ce faptui cele duhovnicesti, Daniil il sfatui pe Stefan sa nu renunte, sa adune armata noua si sa se abata asupra turcilor ca izbanda va avea.
Si cand Daniil savarsea cele duhovnicesti ii spuse ca dupa toate acestea sa vina pe apa Corbului si unde v-a auzi cantece bisericesti, acolo sa ridice o manastire falnica si frumoasa.
Plecand de la Daniil, Stefan avu puterea si binecuvantarea lui Dumnezeu, pasii sai fiind plini de rod la stransul armatei iar sabia sa abatandu-se necrutatoare asupra turcilor imprastiindu-i asemenea plevei in vant.
Apoi, asa cum ii promise lui Daniil, gasi locul unde apa suna cantece bisericesti, asemenea calugarilor, si ridica minunea Voronetului, Manastirea Voronet.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit