Diverse

Povestea Omului in Omonime

Publicat: 08 mai 2014
Se trezeste unul de dimineata din cauza unor zgomote ciudate: se crapa de ziua. O cauta pe nevasta-sa in pat si n-o gaseste: o furase somnul. Se duce la baie si se uita in oglinda dar oglinda se face tandari: aruncase o privire.
Pleaca la serviciu si pe drum vede doua tipuri de oameni: unii care scadeau in inaltime – pe aia ii rodeau pantofii – si altii care dispareau pur si simplu – pe aia ii fura peisajul.
Ajunge la serviciu si isi vede toti colegii lipiti de tavan: purtau discutii la nivel inalt. La un moment dat se dezlipesc si cad toti de-odata: cazusera de comun acord.
Se enerveaza si pleaca de la servici spre rau sa se intalneasca cu tovarasii de pescuit dar nu mai era nimeni: erau toti dusi cu pluta. Pe drum, il vede pe unul lipit de asfalt si vreo doi care trageau de el sa-l dezlipeasca: era sarac lipit pamantului. Mai incolo il vede pe unul caruia ii cadeau urechile, nasul, ochii: era putred de bogat.
Se hotaraste sa se sinucida si se arunca de pe un pod in apa dar apele se dau la o parte si cade pe uscat: nu era in apele lui. Dupa aceea se hotaraste sa se imbete, merge intr-un bar dar intra cu capul taiat in doua: facuse cum il taiase capul.
Nu a mai apucat decat sa auda o bubuitura: cazuse seara.


loading...

Adauga un comentariu