Stiri si curiozitati

Povestea Rapei Diavolului din Poiana Trestiei

Publicat: 01 ian. 2015
3
In satucul Poiana Trestiei, Prahova, legenda legata e Rapa Diavolului este arhicunoscuta de localnici.

Unii spun ca pe aici bantuie tot felul de duhuri necurate, altii cred ca locul ascunde o comoara blestemata, iar pasionatii de teorii privind existenta extraterestrilor sunt convinsi ca zona este o poarta interdimensionala.Duhurile rele despre care se crede ca salasluiesc in Rapa Diavolului s-ar fi aciuat in zona inca din vremea dacilor. Asta pentru ca pe atunci preotii faceau aici ritualuri in care invocau spiritele si fortele naturii pentru ghidare si protectie. Astfel, printre spiritele care au raspuns chemarii si-au facut loc si duhuri necurate, care au refuzat sa mai plece si au ramas sa bantuie zona, speriindu-i pe cei care se incumeta sa le incalce teritoriul.

Vezi si MORMINTE cu diferite CREATURI au fost descoperite intr-un CIMITIR!

Altii spun ca acele duhuri necurate se afla in zona pentru a proteja o comoara ingropata de haiduci, care au aruncat asupra ei un blestem, pentru a nu fi gasita. Legenda spune ca blestemul comorii spune ca doar acela care va avea curaj sa doarma in zona sub cerul liber s-ar putea dovedi vrednic de a primi, in vis, instructiuni care il vor duce la comoara. Se pare insa ca nimeni nu a fost pe placul duhurilor, pentru ca majoritatea celor care au incercat sa gaseasca tezaurul au avut de suferit, scrie romaniatv.net.

In anumite nopti din an, spun oamenii, deasupra Rapei Diavolului se pot vedea flacari albastre, care ar indica unde se afla comoara. Multi au incercat sa o desocopere, insa niciunul dintre ei nu a sfarsit bine. Unii si-au pierdut mintile, altii s-au ratacit in drumul lor spre mult ravnitul tezaur si au fost gasiti ratacind aiurea, sfasiati si cu privirea pierduta.

Vezi si Secretul Zonei 51, dezvaluit – FOTO

Duhurile din Rapa Diavolului au, se pare, o putere foarte mare, nici preotii nereusind sa le alunge. Legendele locului vorbesc chiar si despre trei preoti care au vrut sa faca o slujba de sfintire a locului, insa spiritele s-au dovedit mai puternice decat orice rugaciune. La scurt timp dupa ritualul de exorcizare, preotii au plecat la casele lor. Nu a mai durat, insa, mult, pana cand si-au pierdut mintile, asemenea cautatorilor de comori, reusind, totusi, sa povesteasca despre creaturile ciudate si infricosatoare care i-au urmarit.

Povestile legate de duhurile care bantuie locul spun ca acelora care au incercat sa dezgroape comoara haiducilor li s-au aratat diavoli cu cap de bovina si corp de om. De aparitii similare si de experiente inspaimantatoare au avut parte si cei care, cu buna stiinta sau din intamplare, au innoptat cu cortul aproape de Rapa Diavolului. Acestia au avut parte de experiente infioratoare, auzind tot felul de fosnete si zgomote ciudate in puterea noptii, sau chiar trezindu-se in timp ce cortul li se zgaltaia inexplicabil, fara ca prin preajma sa fie picior de om.

Daca cei care cred in legendele locului sunt convinsi ca peste aceasta zona din judetul Prahova domneste Necuratul, pasionatii de teorii despre civilizatii extraterestre au alta versiune si pun toate fenomenele de aici pe seama existentei unei porti intre dimensiuni.

Legende sau nu, toate aceste povesti despre Rapa Diavolului ar putea fi o mana cereasca pentru localitatile din preajma, cei pasionati de fenomene inexplicabile putand gasi oricand in zona un pat cald si un blid de mancare, daca vor sa isi incerce norocul si sa incerce sa vada pe propria piele daca intamplarile sunt reale sau sunt simple mituri ale locului.

Adauga un comentariu