Destinatii turistice

Povestea satului cazut in uitare, salvat de pisici. Acum e o populara destinatie turistica

Publicat: 03 apr. 2019

Un satuc care la inceputul secolului al XX-lea era cel mai mare si cel mai dezvoltat centru de minerit din Taiwan, ramas peste ani in paragina, a fost salvat de pisicile fara adapost.

Datorita lor, din 2010, faima localitatii Hutong a crescut, devenind o populara destinatie turistica in randul iubitorilor de pisici, scrie CNN.

La inceputul anilor 1900, satul Houtong, localizat in New Taipei City, era cel mai mare si mai performant centru miner din intregul Taiwan. Era o localitate prospera, avand aproximativ 6.000 de locuitori si muncitori. In 1990, insa, mina a fost inchisa: tinerii s-au mutat la oras, sa aiba oportunitati mai bune, iar Houtong s-a transformat intr-un sat pustiu, cu doar 100 de rezidenti.

Totul s-a schimbat in 2010, dupa ce un iubitor de pisici si fotograf a inceput sa scrie pe propriul blog despre populatia de pisici din acest sat. Astfel, Houtong s-a transformat intr-un loc de intalnire a iubitorilor de pisici, oferind in acelasi timp o sursa de venit pentru localnici.

In Houtong au aparut cafenele si magazine tematice – si chiar un muzeu. Mai mult, aici exista inclusv un pod in forma de pisica, pe trotuare se pot observa boluri de hrana pentru feline, semnele stradale sunt decorate cu motive feline, ele fiind libere sa se plimbe peste tot. De pisicile fara stapan se ocupa atat locanicii, cat si o brigada de voluntari.

Cu toate acestea, popularitatea localitatii are si efecte negative: multi stapani de animale isi abandoneaza pisicile aici. Potrivit unui sondaj realizat de Oficiul pentru Protectia Animalelor si Inspectia Sanatatii din New Taipei, in sat locuiesc acum 286 de pisici, cu 50 mai mult decat in urma cu doi ani.

Altii sunt ingrijorati de starea de sanatate a pisicilor, care sunt mangaiate si hranite constant de vizitatori. De aceea, voluntarii se ocupa de vaccinarea lor si de ingrijirile medicale ale felinelor.loading...

Adauga un comentariu