Razboi în Ucraina

Povestea tristă a lui ,,Maradona” din Ucraina, un jurnalist ucis de soldații ruși! Înainte de tragedie își ceruse iubita de soție

Publicat: 22 mai 2022
Oleksandr Makhov a fost ucis de forțele lui Putin

Un cunoscut jurnalist ucrainean, Oleksandr Makhov pe numele său, sau ”Maradona” din Ucraina așa cum mai era cunoscut, a murit. Tânărul, în vârstă de 36 de ani, s-a înrolat în armată pe data de 24 februarie pentru a-și apăra țara, însă din nefericire, acesta și-a găsit sfârșitul tragic pe front, în a 70-a zi de război.

Și-a cerut iubita în căsătorie, înainte să fie ucis de soldații ruși

Povestea tristă a lui Oleksandr Makhov a făcut înconjurul lumii. Tânărul de 36 de ani era un cunoscut reporter ucrainean de televiziune și s-a stins din viață pe frontul de luptă, ucis de soldații lui Vladimir Putin.

Bărbatul se înrolase în armată pe data de 24 februarie, chiar în ziua în care a izbucnit un adevărat conflict între Rusia și Ucraina, sperând că își va putea salva poporul, însă din nefericire, acesta a murit în a 70-a zi de război, pe data de 4 mai.

Jurnalistului i se mai spunea ”Mara” de la ”Maradona”, acesta fiind născut în anul 1986, în anul gloriei mondiale a lui Diego Maradona. Tânărul lupta cu Brigada 95 de asalt lângă Izium, un oraș care se află la 120 de kilometri Sud-Est de Harkiv.

Makhov se înrolase voluntar în armată și între timp devenise corespondent de război pentru televiziunile din Ucraina. Mai mult decât atât, ”Maradona” a fost primul jurnalist din Ucraina care a mers în Antarctica, la stația Vernadiski, dar și singurul reporter aflat la bordul zborului de evacuare a compatrioților de la Wuhan, după începerea pandemiei de coronavirus.

De asemenea, pasionat fiind de ceea ce făcea, Oleksandr și-a sărbătorit chiar și ziua de naștere pe frontul de luptă, respectiv pe data de 17 aprilie, atunci când a mărturisit că este mândru de reușita sa:

„Sunt în cercul celor mai curajoși oameni ai acestei țări.

E o onoare pentru mine să o apăr alături de ei”.

Un moment extrem de emoționant a mai fost acela când, tot de pe frontul de luptă, jurnalistul și-a cerut iubita de soție:

„Nu am un inel normal la mine, doar un inel de grenadă. Te întreb: «Vrei să fii soția mea?»”.
Comentarii
  • Alta telenovela de cacoca si fantoma din kiev…Dumnezeule sper ca daca mai aveti o farama de demnitate ca jurnalisti nu mai sunteti…sper ca peste cateva luni sa va fie un pic rusine de ceea ce scrieti ..ca dactilografele puternicilor zilei.

  • Alta telenovela de cacoca si fantoma din kiev…Dumnezeule sper ca daca mai aveti o farama de demnitate ca jurnalisti nu mai sunteti…sper ca peste cateva luni sa va fie un pic rusine de ceea ce scrieti ..ca dactilografele puternicilor zilei.

Adauga un comentariu