National

Povestea unei polițiste care a destructurat o rețea de trafic de minori: „Se uită pe geam. Pe mașină – o coroană funerară”

Publicat: 06 aug. 2020
ALT=«ovestea unei femei, angajată a MAI care s-a infiltrat într-o rețea de proxenetism»
ovestea unei femei, angajată a MAI care s-a infiltrat într-o rețea de proxenetism

Povestea unei polițiste. În contextul ultimelor evenimente din România, mai multe nereguli din Poliția Română. Adriana Săftoiu a prezentat pe o rețea de socializare povestea unei femei, angajată a MAI care s-a infiltrat într-o rețea de proxenetism după ce s-a hotărât să se dedice destructurării traficului de minore. Imediat după ce capii rețelei au fost prinși de către oamenii legii, femeia a început să primească amenințări și tot felul de mesaje care au alertat-o.

„Polițistă, tânără, infiltrată intr-o retea de trafic de persoane. A absolvit facultatea de psihologie şi a lucrat într-un DGASPC (păstrez anonimatul din motive lesne de înțeles). Se decide să dea examen la Academia de poliție, ia examenul, absolvă şi e angajată în sistem, hotârătă să se dedice destructurării traficului de minore. Infiltrată între traficanţi, deconspiră o întreagă rețea la nivelul județului unde lucra. Fix în ziua în care îi oferă pe tavă pe capii rețelei, la câteva ore, acasă fiind, aude alarma mașinii. Se uită pe geam. Pe mașină – o coroană funerară. În cutia poștală, mesaj: Renunță acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău.

Doar câteva persoane știau că e infitrată. Extrem de puține. La fel de puține știau unde locuiește. Şi totusi, la câteva ore după ce respectivii sunt reținuți, este amenințată. A renunțat și s-a retras. Și-a dat seama că nu de traficanți trebuie să se ferească, ci chiar de unii colegi. Am ascultat și am tăcut. Dar las aici încă o mărturie despre ceea ce nu vrem să vedem”, se arată într-un mesaj postat de Adriana Săftoiu.

Mărturii ale unor minore, obligate să se prostitueze! „Mă amenința pe mine și îmi amenința și familia cu moartea!” Indivizii acuzați de trafic de minori vor să fie liberi!

Mai multe minore din județul Iași au fost obligate să se prostitueze. Mărturiile acestora sunt de-a dreptul sfâșietoare. „M-a lovit de mai multe ori cu pumnii și picioarele peste corp și cap!”, a povestit una dintre victime. Indivizii acuzați în acest caz vor să fie liberi

Mărturii sfâșietoare în fața anchetatorilor ale unor minore din Iași, obligate să se prostitueze. Victimele au povestit cum au fost lovite cu brutalitate pentru a-și vinde trupurile. Indivizii trimiși în judecată în acest caz vor să fie liberi.

Astfel, recent, Luis Gabriel Sînescu (20 de ani) le-a cerut judecătorilor să îi schimbe măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar. Totodată, Petru Vascal (25 de ani) și Fernando Iulian Colac (19 ani) au cerut să fie liberi. Magistrații Curții de Apel Iași au respins solicitările acestora. Instanța a menținut măsurile preventive luate în cazul lor. Cei trei au fost trimiși recent în judecată pentru trafic de minori, alături de alte trei persoane.

Acuzații de trafic de minori în cazul lui Luis Gabriel Sînescu, Petru Vascal și Fernando Iulian Colac

Procurorii DIICOT Iași au trimis recent în judecată șase persoane, printre care Luis Gabriel Sînescu, Petru Vascal și Fernando Iulian Colac.
Conform anchetatorilor, cei acuzați de trafic de minori ar fi luat mai multe fete sărace și le-ar fi obligat să se prostitueze.

„În mod coordonat, repetat, s-au folosit violențe verbale și fizice asupra unor victime minore, vulnerabile, le-au forțat să întrețină relații sexuale contra cost”, au afirmat anchetatorii.

Una dintre minore a făcut mărturii sfâșietoare în fața procurorilor DIICOT Iași.

„Vascal avea o atitudine de nepăsare față de faptul că eram minore și sărace. L-am întrebat dacă știe că A. este minoră și că a fugit de acasă, iar acesta mi-a răspuns că știe și nu îl interesează. Era foarte violent, atât verbal, cât și fizic. Era nervos că pierdea banii la jocurile de noroc. M-a lovit de mai multe ori cu pumnii și picioarele peste corp și cap, producându-mi diferite leziuni și vânătăi”, a spus E.B.V.

Tânăra a mai relatat că a fost bătută cu un baston telescopic din metal, până ce s-a rupt.

„Mă obliga să folosesc fond de ten pentru a ascunde vânătăile și celelalte urme ale agresiunilor. Mă amenința pe mine și îmi amenința și familia cu moartea. Mi-a provocat o stare de teamă, deoarece îl credeam în stare de așa ceva. M-a lovit și cu un baston telescopic din metal, până când s-a rupt! Deși aveam dureri, m-a obligat să practic prostituția în folosul lui”, a mai spus minora.

Click aici pentru a citi integral povestea tinerei.
Adauga un comentariu