Secretele istoriei

Povestile pline de mister ale vaselor fantoma

Publicat: 08 ian. 2014
Octavius
In 1775, vasul a devenit mai mult decat o legenda. Atunci, o nava care vana balene l-a gasit plutind in largul coastelor Groenlandei. Echipajul fusese in intregime inghetat de frigul arctic. Capitanul era mort la pupitrul de comanda, avand in fata un jurnal de bord. El scria o nota de jurnal din 1762. Octavius a plutit timp de 13 ani, scrie Sott.
Joyita
Nava de pescuit a fost gasita abandonata in sudul Oceanului Pacific, la cinci saptamani dupa ce fusese raportata disparuta. Cand a fost gasita, echipajul lipsea. La bord au fost gasite doar cateva bandaje insangerate.
Lady Lovibond
Povestea creata in jurul acestui vas este una de iubire si de gelozie. In 1748, cu o zi inainte de Ziua Indragostitilor, a fost scoasa in larg pentru a se celebra nunta capitanului ei.
Un prieten bun al capitanului, care era gelos si indragostit de mireasa, a indreptat nava spre o zona in care ea s-a scufundat. De atunci, nava este vazuta la fiecare 50 de ani plutind in zona Kent
Mary Celeste
Ea fost gasita in deriva in Oceanul Atlantic, in anul 1872. Intreg echipajul lipsea, dar lucrurile acestuia ramasesera intacte la bordul vasului. Se crede ca cei de pe nava au mancat hrana care le-a indus nebunia.
O alta varianta poate fi o furtuna care i-ar fi determinat sa o abandoneze. Exista si o teorie care sustine ca toti ar fi fost rapiti de extraterestri.
Olandezul Zburator
Din intreg folclorul maritim, acest vas a avut cel mai mare impact asupra publicului. Exista numeroase flme, picturi si carti care il descriu. Capitanul, Van der Decken, era in drum spre Indiile de Vest, incercand sa manevreze nava in conditiile grele din Capul Bunei Sperante.
Se spune ca toti au fost blestemati sa navigheze pentru eternitate pe apele oceanelor. Mai multi pescari au afirmat ca au vazut vasul plutind.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit