Evenimente culturale

Povestirile lui Neagu Djuvara: M-am indragostit nebuneste. Era virgina la 26 de ani!

Publicat: 20 mart. 2019

"444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara", aparuta la Editura Humanitas, este cartea in care s-au adunat amintirile vietii unui centenar, un om deosebit, un intelectual rasat, un domn, in adevaratul sens al cuvantului, un om de care nu ai cum sa nu te indragostesti, Neagu Djuvara.

Dintre amintirile depanate de Neagu Djuvara, se remarca un episod petrecut in 1944, cand anti- Don Juan-ul convins, asa cum se autocaracterizeaza, insurat de sapte ani, si cu un copil, s-a indragostit nebuneste de o prietena din copilarie…

"Pe Mia am regasit-o la putin timp dupa sosirea mea accidentala la Stockholm a doua zi dupa 23 august ’44… Descopeream parca o alta femeie, de o frumusete si de o distinctie nebanuite, insotite de o inteligenta subtila, aproape stranie. M-am indragostit nebuneste… Ea s-a lasat incet ademenita, apoi fierbinte, dar era, la 26 de ani, virgina, iar eu nu ma putem hotari sa-mi tradez sotia ramasa in tara sub ocupatie.

"Si au trecut astfel saptamanile, poate chiar doua luni de pasionate imbratisari si framantari, pana s-a intamplat inevitabilul: a furat-o altul, mai nebun, mai hotarat, un tanar pictor danez… Era chiar nebun: pe cand ii facuse Miei curte la Copenhaga, fara succes, intr-o seara, cand s-a intors ea de la birou, si-a gasit mobilele odaii aruncate pe geam in strada! Asta-i genul de tipi care cuceresc femeile delicate… N-am avut in toata viata mea un sentiment mai aprig de durere si disperare ca in acele saptamani de cumplita gelozie dupa aflarea nefericirii mele", scrie Neagu Djuvara.

 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit