Sanatate

Poze alergii alimentare. Ce simptome semnalează o hipersensibilitate la alimente

Publicat: 11 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poze alergii alimentare. Ce simptome semnalează o hipersensibilitate la alimente
Simptomele alergiei sunt un motiv serios pentru a fi atent la alimentele pe care le consumi

Conform unor poze cu alergii alimentare, această afecțiune poate provoca un disconfort extrem de neplăcut. O alergie alimentară este un tip de hipersensibilitate la alimente. Pe lângă alergiile alimentare, există și intoleranțe alimentare și pseudoalergii, care sunt mult mai frecvente decât alergiile alimentare adevărate.

Alergiile alimentare se caracterizează prin ingestia de substanțe alergice prin tractul digestiv, după care se dezvoltă o reacție alergică în decurs de câteva minute până la câteva ore. Uneori, mirosul unui produs alimentar este suficient pentru a declanșa o reacție alergică.

copil care mananca un mar si sufera de eruptii cutanate pe fata din cauza unei alergii alimentare
Odată cu manifestarea simptomelor de severitate moderată și severă, este urgent să apelați la o echipă de ambulanță

Poze alergii alimentare. Ce alimente pot provoca o reacție destul de puternică a organismului

Alimente cu activitate alergenică mare este laptele, ouă, grâu, pește, nucile, mierea, ciuperci, pui, carne de vită, fructe de pădure roșii, ciocolată, cafea, cacao, muștar, roșii, morcovi, sfeclă și țelină. Iar produsele cu o activitate alergenică moderată sunt de exemplu piersicii, caisele, orezul, porumb, hrișcă, ardei verzi, cartofi, mazăre, porc, curcan și iepure.

Intoleranța alimentară se poate dezvolta cu privire la orice aliment, dar cel mai adesea este cauzată de așa-numitele alimente eliberatoare de histamină. Acestea includ citrice, ciocolată și produse din ciocolată, cafea, afumături, oțet, muștar, maioneză și alte condimente.

grafica persoana care sufera de mancarimi ale bratelor din cauza unei alergii alimentare
Focare mici de roșeață pe piele și mâncărimea ar trebui să informeze despre efectul nesemnificativ al alergenului

Reacțiile pseudo-alergice sunt cauzate nu de alimentele în sine, ci de diverși aditivi alimentari, adică de coloranți, arome, emulgatori sau conservanți. Alergiile alimentare, intoleranța și pseudo-alergiile au multe manifestări comune. Poate fi manifestată prin mâncărime pe gât care apare după masă, dureri abdominale, greață și vărsături și scaune moale.

Pot apărea și tulburări ale sistemului respirator, manifestându-se prin congestie nazală, strănut, scurgeri ușoare din nas, tuse paroxistică uscată, dificultăți de respirație și sufocare. Adesea există erupții cutanate cu mâncărime pe piele. Unii pacienți dezvoltă conjunctivită, care se manifestă prin roșeață, mâncărime în ochi, ochi lăcrimați. În același timp, există caracteristici care deosebesc alergia alimentară de intoleranța alimentară și pseudo-alergia.

Care sunt simptomele manifestate de alergie. Ce daune ireparabile poate provoca aceasta organismului

Simptomele alergiei sunt un motiv serios pentru a fi atent la alimentele pe care le consumi. Unele pot fi periculoase și pot provoca daune ireparabile sănătății. Același produs poate provoca reacții alergice diferite la două persoane chiar din aceeași familie.

bebelus care sufera de eruptii cutanate pe tot corpul provocate de o alergie alimentara
Pot apărea și tulburări ale sistemului respirator, manifestându-se prin congestie nazală, strănut, scurgeri ușoare din nas, tuse paroxistică uscată, dificultăți de respirație și sufocare

Focare mici de roșeață pe piele și mâncărimea ar trebui să informeze despre efectul nesemnificativ al alergenului. În acest caz, o persoană trebuie să limiteze utilizarea produsului și să solicite ajutor de la un specialist. Simptomele în forme moderate până la severe îngreunează respirația, provoacă spasme, greață, umflături și, în timp, pot provoca șoc anafilactic. Riscul de deces prin anafilaxie este de 10-20%.

Odată cu manifestarea simptomelor de severitate moderată și severă, este urgent să apelați la o echipă de ambulanță și să nu încercați auto-tratamentul la domiciliu. Pentru a afla dacă unele alimente sunt alergene pentru organismul dumneavoastră, faceți o programare la doctor. Un alergolog-imunolog cu experiență va efectua teste, și vă va sfătui cu privire la răspunsul organismului dumneavoastră la diferite alimente și suplimente nutritive.

Alergiile alimentare precum și cele la căldură se dezvoltă din cauza unei defecțiuni a sistemului imunitar, în urma căreia încep să se producă molecule agresive, anticorpi, împotriva substanțelor conținute în produs. Acești anticorpi mediază dezvoltarea unei reacții alergice.

După poze la alergii alimentare, manifestarea afecțiunii poate fi diferită. Cauzele intoleranței alimentare poate, de asemenea, varia. Cel mai adesea, așa se manifestă „disconfortul” în sistemul digestiv. De exemplu, o încălcare a compoziției microflorei, procese inflamatorii, boli ale sistemului endocrin și infecții parazitare poate provoca o alergie la alimente.

persoana care sufera de mancarimi din cauza alergiei alimentare
Alergiile alimentare se caracterizează prin ingestia de substanțe alergice prin tractul digestiv
Adauga un comentariu