National

Prabusire elicopter SMURD. Raed Arafat, anunt de ultima ora

Publicat: 03 iun. 2016
1

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat vineri seara, la Iasi, ca Guvernul o sa fi alaturi de copiii si familiile victimelor tragediei aviatice SMURD si o sa le fie oferit sprijin de durata.

Dupa ce convoiul funerar a ajuns la biserica din curtea Spitalului Spiridon din Iasi, Raed Arafat a declarat jurnalistilor ca familiilor salvatorilor morti in tragedia aviatica din Republica Moldova le va fi oferit „un sprijin de durata, nu de moment’. ‘Am reusit sa vorbesc cu toate familiile. Cu siguranta nu-i lasam singuri. O sa fim alaturi de ei dupa aceasta faza a tragediei, inmormantarile. Copiii si familiile lor vor ramane in atentia noastra. Sunt mai multe moduri. Vor fi anuntate la timp. O sa fie mai multe modalitati de ajutor din partea MAI si Ministerului Muncii. Premierul a dat mai multe dispozitii in aces. O sa fie un sprijin de durata, nu doar de moment’, a declarat jurnalistilor secretarul de stat Raed Arafat. El a spus ca o echipa de experti investigheaza cauzele accidentului. In ceea ce priveste pilotii, Raed Arafat a spus ca ‘sunt piloti cu experienta”.

„Sunt piloti cu experienta. Comandantul aeronavei, spun colegii, niciodata nu risca, nciodata nu lua decizii riscante si chiar daca se intalnea cu o decizie mai dificila se intorcea. Asta o confirma directorul Aeroportului Iasi”, a declarat Raed Arafat.

Cele patru victime au fost primite in aplauzele colegilor de la UPU SMURD Iasi precum si a cateva sute de cadre medicale de la unitatile medicale din oras, Serviciu de Ambulanta, pacienti sau simpli cetateni. Onoruri militare s-au auzit din incinta Spitalului Sfantul Spiridon din Iasi, in timp ce sicriele au fost introduse in biserica care poarta acelasi patron spiritual. Trei dintre sicrie, cel al medicului Mihaela Dumea, asistentului medical Gabriel Sandu si pilotului Doru Gavril vor ramane aici pana in cursul zilei de duminica, cand vor avea loc inmormantarile. Cel de-al patrulea sicriu, cel in care se afla pilotul Voicu Socae, a fost dus de un cortegiu insotit de parintii, sotia si fratele acestuia, la Bacau, localitatea unde se afla familia.

Convoiul a venit insotit si de ministrul Sanatatii din Republica Moldova si secretarul de stat Raed Arafat. Din convoi a facut parte si un echipaj de cinci medici si trei asistenti SMURD Iasi, coordonati de prof.univ.dr Diana Cimpoesu, seful UPU-SMURD Iasi.

„I-am adus acasa. Cinci medici si doi asistenti din echipa au fost la Chisinau cu doua masini de victime multiple. Am fost intampinati de cei de acolo, care ne-au descris situatia, leziunile. I-am luat crestineste pe oamenii nostri dragi. Cu totii fac parte din noi, suntem pentru noi o familie mare, o familie in care inseamna UPU, SMURD, ISU, UMF Iasi. De acum o familie mare inseamna, mai mult decat atat, familiile celor disparuti. Am fost insotiti de SMURD Moldova, de doamna ministru a Sanatatii din Republica Moldva si secretul de stat Raed Arafat”, a declarat Diana Cimpoesu, coordonatorul UPU-SMURD Iasi.

Comentarii
  • Astept si eu ziua in care vom afla cu adevarat substraturile licitatiilor coordonate de aRAHAT asta, pentru ca, nu-i asa, ce il priveste pe el ca elicopterul este nedotat conform? „Da-l in ma-sa pe mort, ca el este de vina!” zice araboiul. De parca pilotul putea sa stie, pe o vreme cu turbulente majore, ce-l asteapta dupa colt. Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei care au plecat dintre noi din vina EXCLUSIVA a altora!
   Familiile indoliate ar trebui sa ceara despagubiri de la stat, dar IN PRINCIPAL IN NUME PROPRIU, de la aRAHATUL asta nenorocit!!!! Contravaloare a cate 10 elicoptere pentru fiecare.

 • Bai Ioane, astept sa te vad la treaba, se pare ca esti „tare” !
  Bai Ioane, daca ploua, daca ninge sau e viscol, de vina este domnul Arafat!
  Bravo! Bai Ioane, ne-ai „desteptat” pe toti!!!

 • Sprijinul va consta in 300 de lei pe luna. La fel cum primeste familia pompierului decedat in misiune dupa explozia unei butelii in Constanta.

Adauga un comentariu