Actualitate

Prabusire spectaculoasa in lumea afacerilor. Dealer de masini de lux, vandut bucata cu bucata

Publicat: 12 iun. 2016
1

@ Creditorii fac presiuni sa-si recupereze banii, iar datoriile sunt de ordinul milioanelor de euro @ Patronul firmei este urmarit penal de procurorii DIICOT

Fostele proprietati ale SC Comat SA transferate catre Trado Motors pentru amenajarea unui show-room si a unui service auto, spatiile in care functiona fostul dealer BMW din Iasi ar putea fi scoase la vanzare in cel mai scurt timp. Asta deoarece, lichidatorul a finalizat evaluarea celor mai importante proprietati din patrimoniul firmei si a transmis creditorilor sumele pe care le-ar putea obtine din vanzarea acestora.

Prin urmare, cele mai importante active din proprietatea Trado Motors sunt cladirile si terenurile de langa Comat, adica de pe strada Grigore Ioan nr. 7. Aici, Trado Motors detine o proprietate cu o suprafata totala de 28.743 metri patrati, fiind compusa din teren si 4 constructii, printre care o cladire administrativa cu o suprafata de 3.256 mp si o fabrica de mobila. Dupa cum s-a mai precizat, proprietate cuprinde si service-ul auto, o cladire cu doua nivele, avand la parter o suprafata utila de 1.326 metri patrati si la etaj 1.095 metri patrati. Intreaga proprietatea a fost evaluata la un pret de 1.951.027 euro. Service-ul auto a fost evaluat separat la un pret de 498.368 euro.

De asemenea, cladirea administrativa a fost evaluata la un pret de 984.939 euro. In plus, s-a luat in calcul si vanzarea tuturor echipamentelor din cadrul Trado Motors, acestea fiind evaluate la un pret de 40.000 euro. In urmatoarea perioada, vor fi evaluate niste autoturisme din proprietatea firmei. Sunt autoturisme de marci diferite, cum ar fi BMW, Skoda, Daewoo, Volkswagen, Seat etc., toate fiind in proprietatea Trado Motors.

Datorii de milioane euro. Firma este a lui Traian Dobre

De asemenea, in urma cu cateva saptamani, lichidatorul a publicat tabelul definitiv al creantelor fostului dealer BMW. Valoarea totala a datoriilor este de 6.718.361 lei, iar principalii creditori sunt Directia Regionala de Finante- 2.472.211 lei, Banca Comerciala Romana- 2.877.096 lei, BMW Vertriebs GMBH Salzburg- 212.152 lei, Autohansa AB- 221.797 lei, SC Comat SA- 2.269.359 lei etc. Potrivit Registrului Comertului, actionar principal al acestei firme este fostul parlamentar Traian Dobre, dar firma a fost administrata tot timpul de fiul sau, Catalin Dobre.

Astfel, structura actionariatului este urmatoarea: Traian Dobre- 80 la suta din capitalul social, Silvia Toma- 8 la suta, Alexandru Grigorita- 4 la suta din capitalul social, Vergina Bejan- 4 la suta, Gabriela Manolache- 4 la suta. Reamintim ca, aceasta societate comerciala este vizata si de o ancheta demarata de Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Targu Mures. Acuzatiile se refera la inselarea bugetului statului prin manipularea ilegala a sumelor alocate de firme pentru plata unor asigurari de viata colective pentru salariati. Cu complicitatea bancilor comerciale, care-si retineau un comision, firmele implicate, printre care si Trado Motors, rascumparau sumele achitate pentru plata politelor si dadeau o parte din bani salariatilor. Acestia primeau banii „la negru” si credeau ca isi primesc salariul lunar.

In data de 12.07.2013, procurorii au solicitat arestarea lui Catalin Dobre si a complicilor sai, printre care Marius Gutu, Iulian Staver etc., dar judecatorii mureseni au decis ca acestia pot fi cercetati in stare de libertate. Prejudiciul total estimat in dosar este de 182 milioane lei, din care lui Catalin Dobre i se imputa 1.565.306 lei. Acesta este si motivul pentru care procurorii DIICOT au pus sechestru pe sumele gasite in conturile firmei Trado Motors.

„In ceea ce priveste suma inscrisa in cadrul bilantului contabil in categoria «casa, conturi si banci», urmare a analizei efectuate a rezultat ca o suma de 1.181.988 lei era inscrisa in contabilitate ca suma depusa in cursul anului 2014 de catre debitoare intr-un cont la Trezoreria Iasi si imobilizata la dispozitia ANAF, suma aflata sub sechestru DIICOT. Ca urmare a finalizarii inspectiei fiscale si intocmirii raportului ANAF din data de 30.03.2015, suma mentionata a fost retrasa si utilizata de catre organul fiscal, fara acordul administratorului judiciar, pentru achitarea obligatiilor constatate”, a sustinut lichidatorul judiciar al Trado Motors, intr-un raport inaintat judecatorului sindic.

Comentarii
  • Era si timpul sa li se infunde… Traian Dobre la cati copii are prin sat trebuia sa-i aiba cu ce sa-i creasca asa ca prin intermediul „artificiilor” a crezut ca va reusii sa le ofere pruncilor trai decent si locuri la scolile articulare ca sa dea bine si poate poate ramane va face un harem din toate mamele copiilor ca doar na acum are si el nevoie de ajutorul lor… cat despre Catalin, vai mama lui sub coordonarea taticului a ajuns sa plateasca toate oalele sparte…basca se pare ca va ramane si singur caci fosta doamna deputat isi alina supararile pe unde si cum poate si ea…

  • ADIO AMENZI: Detectoare Radar pt Noile RADARE de la 550 LEI!

    SUPER-REDUCERI 20% in Iunie 2016! Stoc LIMITAT!

    Noi, Sigilate, Garantie! Detalii pe AntiRadare.Ro

Adauga un comentariu