Actualitate

Prabusirea imperiului de la Arcadia! Secrete incendiare din interiorul unei caracatite financiare!

Publicat: 20 iun. 2014
1

@ Unul dintre cele mai cunoscute imperii medicale din zona Moldovei ascunde in spate cateva tranzactii cel putin dubioase @ Au fost create mai multe firme de catre aceleasi personaje, cu acelasi obiect de activitate, iar banii sunt rulati intre ele @ Firmele lui Dan Fiterman au inceput sa acumuleze datorii intre ele @ Practic, sunt realizate tot felul de tranzactii financiare dubioase in interiorul unui grup de firme controlat de aceeasi oameni

In spatele a aproximativ zece firme notorii, controlate de familia Fiterman, a fost creata o adevarata caracatita financiara, iar sumele sunt rulate in interiorul acestui grup de firme in functie de interese. In piata medicala se discuta tot mai mult despre prabusirea imperiului medical creat de membrii familiei Fiterman. Aceste discutii sunt bazate pe faptul ca o parte dintre aceste firme care se afla in spatele unitatilor medicale denumite generic Arcadia au inceput sa acumuleze datorii tot mai mari atat la stat, cat si catre furnizori. Strategia familiei Fiterman in momentul in care a ridicat acest imperiu a fost aceea de a racola medici renumiti sau oameni politici influenti pentru a putea aduna un numar cat mai mare de pacienti sau pentru a se putea extinde. Le-au fost facut oferte aparent avantajoase mai multor medici buni din Iasi, insa, ulterior, intelegerile initiale au picat rand pe rand. In ceea ce priveste implicarea mediului politic, Dan Fiterman l-a cooptat pe Cristian Adomnitei, actualul presedinte al Consiliului Judetean Iasi, intr-una din aceste firme. Despre alti politicieni care s-ar afla pe statele de plata ale familiei Fiterman nu exista probe atat de evidente ca cele din cazul lui Adomnitei. In cazul unora dintre firme, se discuta deja despre intrarea lor in insolventa. Trebuie mentionat ca sume importante de bani sunt rulate de la o firma la alta din cadrul acestui imperiu medical. Reporterii BUNA ZIUA IASI au reusit sa afle cateva date financiare care atesta aceasta trecere a banilor de la o firma la alta.

Detalii din contabilitatea firmelor

Spre exemplu, printre furnizorii pe care ii are SC Arcadia Cardio SRL se numara urmatoarele firme care apartin familiei Fiterman: Arcadia Hospital SRL, Arcadia Medical Center SRL, Arcadia Policlinic SRL, Fiterman Distribution SRL, Fiterman Retail SRL, Solomon Invest SRL si Solomon Money SRL. Potrivit bilanturilor contabile depuse pentru anul 2012, Arcadia Cardio SRL figura cu o datorie de peste 2,5 miliarde de lei vechi catre SC Arcadia Hospital SRL. Catre Arcadia Policlinic avea o datorie de 4,6 miliarde de lei vechi, iar catre Fiterman Distribution SRL de aproape un miliard de lei vechi. De asemenea, fiecare dintre aceste firme are datorii sau bani rulati prin intermediul celorlalte firme administrate de membrii familiei Fiterman. In multe dintre aceste societati, schema este urmatoarea: exista cate trei actionari dintre care doi sunt membrii ai familiei si unul este din exterior. In functie de specializarea medicala a serviciilor oferite de firma, procentul cel mai mic il detine cate un medic specialist pe acel domediu. De exemplu, daca societatea se afla in spatele unei unitati medicale private specializate pe boli de inima, un medic cardiolog detine 30 la suta din firma. Daca este vorba de maternitate sau alte specializari, i se ofera un procent din firma si specialistului din domeniul respectiv. In multe dintre firme, Dan Fiterman detine 35 la suta din capitalul social, iar sora lui Patricia Fiterman detine 35 la suta. Avand in vedere problemele financiare tot mai acute, cei de la Arcadia au dat in judecata mai multi pacienti pentru recuperarea unor sume de bani care provin din serviciile medicale oferite. Pe de alta parte, furnizorii si partenerii de afaceri au deschis si ei procese impotriva firmelor administrate de Dan Fiterman pentru recuperarea unor sume de bani pentru care au fost emis facturi fiscale.

Comentarii
 • perfect valabil proverbul;Da-mi doamne mintea romanului de pe urma.Si i-a dat domnul evreului, acum zece ani, cind a dezvoltat ARCADIA, gindirea de astazi a romanului.Si noi ne zbatem in mocirla Europei

  • Evreule, sau penticostal ce plm mai esti !…
   „Da-mi doamne mintea romanului de pe urma” = incultura !!!
   Corect se spune si scrie: Da, Doamne, mintea romanului cea de pe urma !
   Deci, renunta la „da-mi” c-o sa-ti dau prin gwra pana iti sare toate impresiile si incultura !

 • Iaca e bine că au ajuns străinii să facă imperii financiare în România pe banii şi sănătatea noastră! Mai ales jâdanii! Au venit cu mâinile în buzunar şi acum au imperii financiare din banii românilor şi pe sănătatea lor! Stau şi mă întreb până unde o să ajungem şi cât o să mai pupăm în fund?

 • in articol se mentioneaza ca, ARCADIA ar fi dat in judecata pacienti pentru a recupera sume de bani reprezentand servicii medicale neachitate. nimic mai fals!
  la ARCADIA intai se achita suma de bani si dupa ce ai primit chitanta te prezinti la cabinetul medical pentru a beneficia de serviciul respectiv.
  asa ca, cei care scriu asemenea articole ar fi bine sa se mai documenteze.
  am beneficiat de servicii medicale ireprosabile la ARCADIA.
  SPITALELE PRIVATE SUNT PENTRU PERSOANE CARE TIN LA SANATATEA LOR SI A FAMILIEI.

  • Ai dreptate in ce spui… pana la un punct…De ceva vreme medicii buni nu mai vin la Arcadia pentru ca spitalul nu-si mai respecta intelegerile financiare,consulatatiile platite sunt superficiale … astfel ca serviciile medicale de la Arcadia au devenit … de evitat!

 • Tot ce este privat in sanatate trebuie de urgenta separat de bugetul statului . Cei care au apelat la spitalul privat Arcadia au platit serviciile in totalitate . Statul nu trebuie obligat sa dea bani pentru afaceri private . Cei care platesc asigurarile de sanatate sau cei care au platit 30-40 de ani asigurarile sunt striviti intre acea masa de oameni care nu platesc sau nu au platit niciodata si acesti mafioti privati . Nu este normal acest lucru . Cand unul care a participat ani in sir la fondul casei de asigurari are si el nevoie de ingrijiri medicale poate chiar o data in viata lui , nu este de loc respectat de medici si asistenti . Inteleg, prin solidaritate ,cand nu ai nevoie de ingrijiri medicale banii tai sa fie utilizati de cei care nu au vrut sa se asigure , dar cand o data are nevoie cel cu adevarat asigurat , medicii si asistentele sa se comporte cu respect , fara a pretinde spaga ( in sistemul public ).

 • Si eu am beneficiat de serviciile medicale de la spitalul Arcadia, am fost operata de un doctor de exceptie (d-na dr. Vasilache Cristina)si trebuie sa va spun ca m-am simtit tratata ca un om in conditii exceptionale si echipamente de ultima generatie asa ca nu mai incercati sa denigrati fara sa stiti adevarul. Toate platile se fac la externarea din spital si dupa prestarea serviciilor medicale. Deci incercati sa fiti mai decenti si mai bine informati.

  • bai romin adevarat de prost care esti,vezi ca mai inainte a zis un alt rumin mindru ca e rumin vestejit ca plata se face inainte si nu dupa consultatie;asa ca hotaritilor bai romilor cind ii dati banii jidanului

   • Daca esti prost stai acasa. E simplu, doar ca tu esti prea prost sa intelegi. Consultatia este una, internarea in spital altceva. Pentru internarile in spital la Arcadia se plateste la sfirsit

 • „ROMANUL ADEVARAT” trebuie sa stie ca avem nevoie si de un sistem privat in sanatate . Dar nu trebuie amestecate lucrurile , stat -privat , deoarece se ajunge la furt de la buget . Eu un simplu asigurat cinstit nu accept acest lucru , sa fiu jefuita de acesti privati autointitulati „DE DREAPTA ” . Este timpul FITERMAN ca si in tara noastra sa fie un capitalism adevarat , nu mafioti . Cu acei bani jefuiti trebuie intarit si sistemul public de sanatate . De asemenea medicii si asistentele trebuie platiti la adevarata valoare in societate . Acest FITERMAN a fost sprijinit de un medic PDL , numit SERBAN , care a dat multi bani de la asigurarile de sanatate catre imperriul ARCADIA . A intrebat simplu asigurat daca vrea acest lucru ? Ce aroganta avea si acest SERBAN cand vorbea despre „DREAPTA” . Dreapta inseamna sa faci afaceri private cu bani personali , nu cu banii mei de asigurare .Toti hotomnanii de la buget se intituleaza de dreapta , de ce ?

  • Bai rominii lu peste. Eu platesc asigurari de sanatate, doar ca tunci cind am nevoie de servicii medicale ma duc unde vreau. Casa de asigurari trebuie sa dea banii acolo unde ma duc eu. E treaba mea daca prefer sa platesc in plus fata de ce da CNAS ca sa beneficiez de un tratament normal, nu de bataia de joc din spitatelele de stat. CNAS da la Arcadia aceeasi bani pe care ii iau si alte spitale pentru un pacient.

  • Ioana , raspunsul la nedumerirea ta este simpl:cu dreapta se fura mai bine,este mai indemanos sa manevrezi cu dreapta(inafara de cazul in care esti stangaci).Asa ca hotii de dreapta cu dreapta si cei de stanga cu stanga.Dar,sa nu uitam. Sunt si stagaci care fura de sting!

 • Eu stiu sigur ca Fiterman & Arcadia au o intelegere cu BZI pt reclama indirecta!
  Nu se vede clar din titlu, IMPERIUL ARCADIA.
  Astia sunt mana in mana si transmit mesaje bubliminale populatiei.
  IMPERIUL FINANCIAR ARCADIA
  IMPERIUL MEDICAL
  Este cusut cu atat alba!

 • DOMNILOR asai la noi cind te ridici si prosperi putin se aprind beculetele o ei peste cap ,adevaratii infractori sint in instititiile statului unde se fac bani din pix cum sa ridicat omu gata ii dati la capatina nui corect?

 • Mai ieseanule acum in Romania s-a ajuns in situatia ca 95% din economie este privatizata si doar 5 % de stat . Daca esti adevarat „DE DREAPTA”, adevarat capitalist , cu banii tai fa-ti orice imperiu vrei, lasa-l copiilor si nepotilor tai , cum era inainte de comunism . Ce sa aiba ceilalti , simpli angajati cu tine ? De la revolutie s-a furat tot, acum este randul tau sa-ti faci afacerea . Dar daca esti adevarat capitalist , trebuie sa-i respecti pe simpli angajati, trebuie un COD al MUNCII echilibrat . Daca ai alta mentalitate si mereu stai cu mana intinsa la guvern , trebuie sa te muti in COREEA DE NORD . Cum sa fii privat si sa ceri statului sa-ti faca afacerea , intr-un stat capitalist .

  • mai ioana cu puta larga tu nu intelegi ca adevaratii hoti sint la guvern,primarii,finante,consilii jud.,politie diferite institutii ale statului acolo se da ora exacta nu face omu de capu lui fetita cu puta larga cu miros de peste?

   • Da ai dat cu nasu la puta lu Ioana????
    Ți-a plăcut mirosul?
    Sigur te lingi pe degete si acum….
    Faza e ca suntem o tara liberă unde fiecare are dreptul sa își etaleze prostia sau inteligenta , daca nu iti place ce scriu alți asta nu iti da voie sa jicnesti acea persoana.

 • Un evreu rapanos si o romanca zdreantza au facut 3 copii nebotezati…dany fiterman este un JEG un om infect,o s***sura a societatii…sora sa Patricia o haita,o infectie urinara si a inselat toti barbatii care ia avut…nevasta sa Raluca din functionara la banca unde se deplasa cu tramvaiu si era o s***sura,a ajuns sa conduca Porsche si e directoare de spital…hai ma nene,despre ce plm vorbim??:)))))))))))))

 • Niste handicapati care au ajuns sa aiba un nenorocit de calculator isi dau cu parerea despre o mare investitie in domeniul sanatatii.
  Am fost tratat la Arcadia, Departamentul Chirurgie Generala, de un medic tinar si m-am simtit cu adevarat om. In spitalele de stat esti tratat ca animal.
  Cine este handicapat si nu este in stare sa faca nimic, sa nu critice pe altii, care poate nu dorm noptile, de grija ca afacerile sa mearga spre binele nostru.Felicitari Arcadia si Fiterman!

  • aveti dreptate si eu m-am tratat la arcadia dupa ce am incercat la spitale mari europene, am gasit raspunsul in jumatate de ora la o doctorita acolo

 • Ca un angajat in cadrul companiilor lui F.Dan, va pot spune ca e unul din cei mai mai avari oameni dupa bani!! Sotii-sa e mai acra ca o lamaie cruda!!!!!:)) haha, ce fitze si figuri au pe cap astia..si se mai cred si cnv in orasu asta..

 • Bai romanii pulii, va dorec sa va imbolnaviti impreuna cu copiii vostri de cele mai oribile boli si sa ajungeti la stat. Cind n-o sa aveti bani de spaga si o sa stati cu cacatul la cur, sa va ginditi la un sistem privat. Autorul articolului sa moara cu zile impreuna cu ma-sa, asta-i urez.

 • Blatut pregateste-te dosarul a ajuns la noi! Ai 3 zile sa iti dai foc mai mult nu putem sa-ti oferim si te bagam la puscarie cioroiule si pe tine si pe Serban si pe toti aolitii tai de la CAS si ITM.

 • pacat,arcadia era una retea sanitara buna,eu am gasit raspnsurile la medicii de acolo,dupa ani de probl.si tratamente facute peste granita

 • pana la 60 ani nu a m stiut, si nici nu m a interesat, ce inseamna antisemitism, m a impresionat muzeele holocaustului din europa, i am compatimit pe evrei , pana am ajuns la acardia hospital, pt o problema minora, si acum sunt derutat, mi sa inversat ce stiam despre ei, or fi ei poporul ales, cara sa ramana singur pe acest pamant?

  • medici buni, romani de ai nostrii, apreciati de altii, si de mine, cadre medii mediocre, tot de ale noastre, manegeri excelenti, scoliti la noi pt altii

Adauga un comentariu