Secretele istoriei

Practica socanta prin care femeile ISI RECAPATAU VIRGINITATEA in Evul Mediu

Publicat: 29 nov. 2016

Numeroase retete si sfaturi pentru femeile care isi doreau sa isi insele sotii sau pentru tinerele care sperau ca isi vor recupera virginitatea au fost mentionate in lucrarile unor autori medievali.

In Evul Mediu, sustin istoricii, virginitatea era una dintre calitatile cele mai apreciate la viitoarele sotii, pentru ca asigura paternitatea. Virginitatea mireselor dadea siguranta sotului ca viitorul copil va fi un mostenitor legitim. Au existat chiar si manuale in care tinerele care isi pierdeau virginitatea puteau afla metode prin care puteau ascunde acest lucru sau chiar sa si-o „redobandeasca”. Un himen intact, considerat „sigiliul” vaginului, a fost cea mai concreta dovada a fecioriei tinerelor, iar cel mai comun mod de a ajunge la aceasta concluzie era inspectarea acesteia, o operatiune lasata deseori, in grija moaselor sau a viitorului mire.

Virginitatea era considerata o marfa pretioasa, dar nu o resursa regenerabila. Din cele mai vechi timpuri, au existat insa credinte ca virginitatea poate fi restabilita. Unele manuale medievale ofereau o gama larga de tehnici: potiuni si remedii medicale, incantatii si rugaciuni. O reteta testata in Evul Mediu presupunea fierberea frunzelor de mirt si urzici, cu care femeia trebuia sa isi spele organele sexuale in fiecare dimineata si seara, timp de noua zile.

O alta „reteta” considerata mai rapida, era umplerea vaginului cu pamant si nucsoara. Alaunul sau sulfatul de potasiu si aluminiu, substanta asringenta folosita uneori ca ingrasamant sau colorant, era considerat restaurator al virginitatii, potrivit unor autori medievali, citati de historyundressed.com. Proprietatea compusului chimic de a strange pielea oferea iluzia aceasta iluzie. Autoarea a unui manual cu sfaturi despre imbunatatirea vietii sexuale, Caterina Sforza (1463-1509) a inclus in lucrarile sale mai multe retete pentru femeile care isi doreau sa redevina virgine, retete dedicate celor care isi doreau sa fie „fecioara cea mai naturala si perfecta”. Potrivit contesei, pentru pregatirea potiunii de virginitate, femeile aveau nevoie de a distila salvie si apa intr-un alambic, iar apoi in timp, sa aplice amestecul rezultat in vagin, scrie adevarul.ro.

Fumigatia sau baia de fum si aburi, folosita pentru diverse tratamente in Evul Mediu, avea si rol de „vindecare”, dupa pierderea virginitatii. Fumul provenit de la pregatirea unor amestecuri de plante era introdus in vagin, cu ajutorul unui tub, pentru „a repara” himenul rupt.
Adauga un comentariu