Magazin

Prajitura ˮAl 7-lea cer”. Daca sunteti un fan al prajiturilor cremoase, atunci aceasta este reteta perfecta pentru voi

Publicat: 05 ian. 2018
1

Ingrediente:

Pentru blatul de cacao:

2 albusuri

5 linguri faina de migdale

5 linguri de zahar

50 g cacao pudra

5 linguri de faina

1 lingurita cafea macinata

5 lingurite de lapte

Pentru blatul cu nuca:

5 albusuri

5 linguri de zahar

5 linguri faina

100 g nuci macinate

o jumatate de pliculet praf de copt

5 linguri de lapte

o fiola esenta de vanilie

Pentru crema:

un plic budinca de vanilie

4 galbenusuri

150 gr  zahar

 550 ml lapte

o fiola esenta de vanilie

100 gr unt (sau margarina)

Alte ingrediente necesare:

2 foi mari de napolitana

100 ml lichior de cafea pentru insiropat blatul de cacao

Mod de preparare:

Prepararea cremei. Se pun la incalzit, laptele cu esenta de vanilie si praful de budinca. Galbenusurile se freaca  cu zaharul pana devin cremoase. Se toarna peste  laptele fierbinte si se mixeaza. Compozitia de crema se pune la fiert pe foc mic amestecand continuu, pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc. Cand este rece se adauga untul si se mixeaza pana se topeste untul. Se acopera crema cu o folie alimentara si se da la rece pana se pregatesc blaturile.

Prepararea blatului de cacao. Intr-un bol se mixeaza albusurile cu zaharul pana devin o spuma alba si densa ca o bezea. Se adauga faina de migdale, cacaoa, faina, cafeaua macinata si laptele. Se mixeaza circa 2-3 minute, pana se omogenizeaza bine toate ingredientele. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 24 x35cm, se aseaza foaia de napolitana in tava, si peste foaie se toarna compozitia de cacao. Se da tava la copt circa 20-25 de minute, in cuptorul incins la 180˚, apoi se scoate si se lasa la racit. Blatul nu trebuie sa fie crescut foarte mult.

Citeste continuarea pe culinar.bzi.ro





Adauga un comentariu