Dulciuri

Prajitura boema

Publicat: 28 iun. 2011
2

Ingrediente:

Pentru blat:

5 oua
3 linguri de apa
2 linguri cacao
8 linguri zahar
8 linguri faina

Pentru crema:

1 ou
150 g margarina
350 g zahar
4 linguri de ness
500 ml frisca batuta
1 esenta de rom

Mod de preparare:

Se pregateste blatul. Se bat ouale cu zahar, se adauga treptat faina, cacao si apa. Se asaza intr-o tava si se coace la foc potrivit. Intre timp, se prepara crema. Se amesteca oul cu margarina, treptat se adauga zaharul si se pune pe aburi pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga nessul si, dupa ce se raceste, se amesteca cu frisca batuta. Blatul se insiropeaza bine cu esenta de rom, se intinde crema si deasupra frisca batuta. Se da la rece, cateva ore. Se poate orna cu ciocolatata rasa.

sursa articol: http://delly.garbo.ro
sursa fotografie: http://www.retetepentrutine.ro




Adauga un comentariu