Culinar

Prăjitura Creme Ole: Cea mai simplă și delicioasă prăjitură

Publicat: 17 ian. 2022
imagine prajitura creme ole
Prăjitura Creme Ole nu este chiar atât de populară, însă este cu adevărat gustoasă.

Prăjitura Creme Ole nu este chiar atât de populară, însă este cu adevărat gustoasă. Pentru prepararea sa folosim plicuri de Creme Ole, de unde i se trage și numele. De fapt, această prăjitură are denumirea originală drept „Krem a la Krem”. Aceasta este cu adevărat specială și deosebită de majoritatea prăjiturilor pentru că este constituită dintr-un blat parcă însiropat (dar nu este!) și multă cremă de o calitate superioară.

Această prăjitură este perfectă pentru a-ți exersa și dezvolta talentul în ale bucătăriei. Nu este o rețetă foarte grea, dar nici chiar foarte ușoară. Gătitul poate fi considerat o artă, iar arta este terapie. Măcar pentru unii dintre noi, prepararea acestei prăjituri va reprezenta o ședință relaxantă de terapie pentru a scăpa de stresul vieții cotidiene înainte să servim prăjitura Creme Ole prietenilor noștri.

imagine prajitura creme ole
Această prăjitură este perfectă pentru a-ți exersa și dezvolta talentul în ale bucătăriei

Ingredientele de care avem nevoie pentru un gust divin!

În primul rând, pentru blat vom avea nevoie de aproximativ șase ouă mai alese, mai mari și, de preferat, de țară. Mereu recomand produsele de țară, fiind mai calitative și sănătoase. Pe mai departe, vom avea nevoie de cam tot atâtea linguri mari de zahăr (pline, chiar cu vârf). Avem nevoie și de pliculețe, desigur. Nelipsitul plic cu praf de copt și evident, plicul Creme Ole de ciocolată.

Urmează să vorbim despre ingredientele pentru crema prăjiturii „Krem a la Krem”. Aici avem chiar mai puține decât la blat. Ca prim ingredient extrem de necesar, avem smântâna dulce cu 30%-32% grăsime (de preferat, însă cea cu 32% grăsime) în cantitate de aproximativ 300 ml.

Mai apoi, ne trebuie cam 200 ml de lapte (acesta trebuie să fie rece, nu îl încălzim). Și, ca ultim ingredient, desigur, încă un plic de Creme Ole (de data asta, alegem unul de vanilie). Evident, putem adăuga și câteva linguri de zahăr farin (adică zahărul cel mai fin măcinat și anume, zahărul pudră).

imagine bol cu galbenusuri separate de albusuri
Pentru blat, vom bate ouăle, însă înainte de toate este mai bine să separăm albușurile de gălbenușuri.

Prăjitura noastră trebuie să aibă și glazură, cu siguranță. Pentru glazura prăjiturii Creme Ole vom folosi cam 100g de ciocolată (o recomand pe cea amăruie pentru a echilibra gustul dulce al cremei, astfel, prăjitura nu va fi nici prea dulce, nici prea amară, ci va avea parte de echilibrul perfect).

Pentru un gust cât mai autentic vom folosi iarăși smântână dulce pentru frișcă (aproximativ 50 ml) și 50g de unt (dacă aveți unt de casă este perfect). În plus, o lingură de coniac merge numai bine pentru a aduce un plus de unicitate acestei prăjituri.

recipiente cu lapte
Punem toate ingredientele într-un bol și amestecăm cu mixerul la viteză mare până se formează crema.

Prăjitura Creme Ole: Modul de preparare

Pentru blat, vom bate ouăle, însă înainte de toate este mai bine să separăm albușurile de gălbenușuri. Vom bate albușurile cu zahărul până se face spumă și apoi adăugăm treptat gălbenușurile. Dacă zahărul nu se mai simte, putem adăuga acum pliculețul de Creme Ole de ciocolată și plicul cu praf de copt. Amestecăm bine, iarăși. Blatul se va coace la foc mediu (180 de grade). Timpul de coacere este estimat la 25-30 de minute, însă trebuie să-l supunem la testul scobitorii. Dacă totul este în regulă, înseamnă că blatul este gata. Acesta va trebui lăsat la răcit ca să atingă temperatura camerei.

Pentru crema prăjiturii să reținem că smântâna trebuie să fie rece. În rest, pentru capitolul „cremă” totul este foarte ușor. Punem toate ingredientele într-un bol și amestecăm cu mixerul la viteză mare până se formează crema.

Pentru glazură putem pune ingredientele într-un vas și le topim la foc mic. Trebuie amestecat des. Crema va fi lucioasă și trebuie lăsată la răcit înainte de a înveli prăjitura.

Prăjitura Creme Ole trebuie lăsată la rece cel puțin 3 ore înainte de a o felia. Pentru un rezultat cât mai potrivit, aceasta poate fi lăsată la rece chiar si peste noapte!

imagine felie din prajitura creme ole
Prăjitura noastră trebuie să aibă și glazură, cu siguranță.Adauga un comentariu