Dulciuri

Prajitura cu ananas

Publicat: 04 mai 2011

Ingrediente:

Pentru blat:

150 gr de unt
300 gr de faina
50 gr de zahar pudra
4 linguri de lapte
2 oua

Pentru crema:

500 gr de brânza de vaci
1 pachet zahar vanilat
1 pachet budinca de vanilie
150 gr de zahar pudra
1 cutie de ananas rondele
3 oua

Mod de preparare:

În primul rând, trebuie sa amesteci faina cu zaharul pudra, peste care se adauga untul taiat bucati, ouale, laptele si amesteca toate aceste componente pâna vei obtine un aluat omogen. Acopera apoi vasul si lasa continutul la rece circa 20 de minute. Dupa ce a expirat timpul, întinde aluatul în foaie si asaza-l într-o tava unsa si tapetata (cu marginile mai înalte) si lasa-l la copt circa 15 minute. În paralel, te poti ocupa de crema. Bate galbenusurile cu zaharul, adauga brânza, zaharul vanilat, pachetul de budinca, jumatate din conserva de ananas taiat în bucati mici. Toate aceste ingredinte se omogenizeaza si se încorporeaza cu albusul batut spuma. La final, întinde crema obtinuta peste blatul copt si mai baga prajitura înca 15 – 20 de minute la cuptor. Dupa ce este gata, se lasa la rece, pentru ca mai apoi sa se poata taia în bucati.



loading...

Adauga un comentariu