Culinar

Prăjitură cu blat de biscuiți. Rețeta celui mai bun desert de casă

Publicat: 04 mai 2022
prajitura cu blat de biscuiti
Prăjitura cu blat de biscuiți este gustoasă, aromată și ușor de făcut.

Atunci când vrem să pregătim acasă un desert savuros, ideală este delicioasa prăjitură cu blat de biscuiți. Aceasta este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom bucura de gustul unei prăjituri aromate și cremoase. Iată rețeta celui mai bun desert de casă.

Prăjitură cu blat de biscuiți, gustoasă și rafinată

Când vine vorba de savuroasele prăjituri de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pentru iubitorii de ciocolată, ideale sunt prăjiturile cu multă cremă și blat pufos, iar pentru cei care își doresc un desert ușor dar aromat, perfecte sunt prăjiturile cu fructe sau cele făcute cu diferite tipuri de dulceață.

Dacă vrem să readucem la masă aromele preparatelor din vremea copilăriei, atunci putem face rapid acasă câteva prăjituri simple de duminică. Preferata multora dintre noi este prăjitura cu blat de biscuiți, gustoasă, aromată și cu un aspect deosebit. Dacă vom folosi câteva ingrediente inedite, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert rafinat și savuros.

Pentru mesele festive putem pregăti pe lângă acest desert și delicioasa prăjitură imperială, cremoasă și extrem de gustoasă. Dacă printre invitați se află și copii, atunci cu siguranță îi vom cuceri cu prăjitura Crăiasa Zăpezii, desertul preferat al celor mici.

Prăjitura cu blat de biscuiți este alegerea perfectă atunci când vrem să pregătim acasă un desert irezistibil. Pentru prepararea acestei prăjituri avem nevoie de câteva ingrediente de calitate și de un plus de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert gustos și aromat.

Cum să pregătești cel mai bun desert de casă

Prăjitura cu blat de biscuiți se face foarte ușor, iar succesul va fi garantat dacă ținem cont de câteva trucuri. Pentru acest desert vom avea nevoie de 200 g de biscuiți simpli, 50 g de unt, 100 ml de lapte, 3 linguri de cacao și 100 g de zahăr, toate acestea fiind folosite pentru prepararea blatului.

Pentru savuroasa cremă vom folosi 300 ml de lapte, 4 linguri de griș, coajă rasă de lămâie, 2 lingurițe de zeamă de lămâie, 180 g de unt, 100 g de zahăr pudră, un praf de sare și 200 g de lapte condensat.

Putem decora delicioasa prăjitură cu blat de biscuiți cu o glazură fină. Pentru aceasta vom folosi 100 g de ciocolată, 50 ml de lapte și 50 g de unt.

Mai întâi se pregătește crema. Se toarnă laptele într-o cratiță mare și se pune la fiert împreună cu praful de sare. Se adaugă ulterior și grișul, apoi se amestecă până când compoziția se îngroașă. Când este gata, se ia compoziția de pe foc și se lasă la răcit apoi se adaugă zeama și coaja rasă de lămâie.

Într-un alt vas se mixează untul împreună cu zahărul pudră până când obținem o compoziție omogenă, fină și cremoasă. Compoziția făcută anterior se adaugă în cea obținută din untul bătut și se amestecă bine. Se pune și laptele condensat, iar după ce se amestecă din nou se pune compoziția la rece.

Între timp vom pregăti blatul pentru delicioasa prăjitură. Într-o cratiță punem laptele la foc împreună cu zahărul și 3 linguri de cacao. După ce compoziția s-a omogenizat, se adaugă laptele și untul și se amestecă până când untul se topește complet. După aceea mărunțim biscuiții cu ajutorul unui blender, apoi îi amestecăm împreună cu compoziția de ciocolată.

Următorea etapă este cea de asamblare. Se pune un inel reglabil pe un platou sau pe o tavă. Compoziția de biscuiți se pune în interior și se întinde în strat uniform. Peste blatul de biscuiți se pune crema, iar după ce se uniformizează se pune prăjitura la frigider timp de 2 ore.

Pentru glazură, vom topi ciocolata pe care o rupem în bucățele mici, împreună cu untul și laptele. Ciocolata se topește la foc mic împreună cu untul și laptele până când vom obține o compoziție omogenă și cremoasă. Când este gata se lasă glazura să se răcească, apoi se pune peste prăjitura cu blat de biscuiți. La final, se pune prăjitura din nou la frigider pentru a se întări glazura, iar după 2 ore se scoate și se taie prăjitura în felii pentru a fi servită.

Cu siguranță, vom obține cel mai bun desert de casă, aromat și cremos. Mai mult, savuroasa prăjitură poate fi transformată și într-un tort delicios dacă vom folosi o formă rotundă pentru a prepara acest desert.

Prăjitura cu blat de biscuiți este gustoasă, aromată și ușor de făcut. Pentru prepararea acestui desert avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu o prăjitură fină și cremoasă.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect
Adauga un comentariu