Culinar

Prăjitură cu brânză fără blat – Ideală pentru Paște, ca pască

Publicat: 09 mart. 2021
tava cu prajitura cu branza fara blat
Prăjitura aceasta este ideală mai ales pentru Paște

Se apropie Paştele. În afară de clasica pască, îţi recomand o prăjitură cu brânză fără blat. Se prepară foarte uşor, are gust delicios şi un aspect apetisant. Strecoară în ea şi nişte fructe de pădure. Va avea gust şi mai bun.

Bineînţeles, prăjitura cu brânză fără blat se poate prepara cu orice ocazie, inclusiv la final de săptămână. Când cumperi brânză, ai grijă să fie cât mai proaspătă. Astfel, şi deliciul îţi va ieşi mai bine.

Ingrediente:

  • 450 g brânză proaspătă de vaci
  • 180 g iaurt (0,1%)
  • 3 ouă
  • 1 linguriță amidon
  • 2 linguri miere
  • 280 g fructe de pădure (congelate)
  • 70 g zahăr
  • 1 pachețel budincă de vanilie

Mod de preparare prăjitură cu brânză fără blat:

Pune într-un bol următoarele ingrediente: brânza de vaci, zahărul, ouăle şi praful de budincă. Amestecă foarte bine, folosind o spatulă din silicon. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi pune în ea crema de brânză, anterior preparată. Bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. După circa 45-50 de minute testeaz-o cu ajutorul unei scobitori. Dacă trece testul, înseamnă că s-a copt suficient. Scoate prăjitura şi las-o pe un grătar, la răcit.

Cât timp se răceşte, prepară sosul. Pune fructele congelate la fiert, împreună cu 3 linguri de apă şi cu mierea de albine. Separat dizolvă amidonul în 2 linguriţe de apă rece. După ce s-a topit, toarnă peste fructele din ibric şi lasă să fiarbă puţin. Ai grijă să amesteci în mod constant. Toarnă sosul de fructe de pădure peste prăjitura de brânză.

De ce să încorporezi budincă de vanilie și nu budincă de cacao? Pentru ca asocierea cu brânza dulce să fie cât mai prietenoasă. Nu uita, de asemenea, că fieare aragaz are ritmul lui de coacere. Așadar, dacă la tine va dura puțin mai mult până se va rumeni frumos, să nu te îngrijorezi. Totuși, verific-o în mod constant dupa ce trec 45 de minute de când ai băgat-o în cuptor. Astfel te asiguri că nu se va arde.

Comentarii
Adauga un comentariu