Dulciuri

Prajitura cu cacao

Publicat: 17 ian. 2012

Ingrediente:

250 g faina
o lingura cacao
250 g zahar
3 oua
16 g praf de copt
130 g apa
esenta de rom
130 g ulei de seminte sau de masline

Mod de preparare:

Punem in vasul robotului/mixerului, ouale, zaharul si le zbatem bine pana obtinem o crema spumoasa. Adaugam uleiul, apa, esenta, faina cernuta si, la sfarsit, praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele, apoi impartim compozitia in doua (aproximativ). In una din parti adaugam cacao si amestecam bine.

Luam forma de ciambella, o ungem cu unt si o tapetam cu faina, punem un strat de compozitie alba, un strat de compozitie cu cacao, asta pana terminam ambele compozitii. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 160 de grade, timp de cca 25 de minute, apoi ridicam temperatura la 185 de grade pentru cca 15 minute (e bine sa facem proba cu scobitoarea sa nu se usuce)
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca bine, scoatem din forma, asta e partea de dedesubt un pic ondulata, taiem si servim.
Prajitura cu cacao din imagine a fost pregatita de Daniela.



loading...

Adauga un comentariu