Dulciuri

Prajitura cu chimen si coaja de portocale

Publicat: 01 feb. 2012

Ingrediente:

250 g faina
2 lingurite seminte de chimen
coaja rasa de la o portocala
80 g gris
100 g zahar
250 g unt moale

Mod de preparare:

Mai intai se preincalzeste la 150 de grade cuptorul, dupa care se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Semintele de chimen se pun la copt intr-o tigaie timp de un minut, dupa care se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se amesteca faina, grisul si o lingurita sare de mare. Cu un mixer electric se amesteca untul cu zaharul, coaja de portocala si ½ lingurita sare de mare. Se incorporeaza in acest amestec si ingredientele uscate in ploaie. Se toarna aluatul in tava pregatita si se niveleaza suprafata. La final se presara chimenul si coaja rasa de portocala (extra). Se baga la cuptor timp de 45 de minute. Se serveste cu ceai sau cafea.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro



loading...

Adauga un comentariu