Culinar

Prăjitură cu ciocolată și vișine. Rețeta unui desert de casă rafinat și gustos

Publicat: 22 iun. 2022
prajitura cu ciocolata si visine
Prăjitura cu ciocolată și vișine este gustoasă, rafinată și ușor de făcut.

Delicioasa prăjitură cu ciocolată și vișine este preferata multora dintre noi. Acest desert savuros este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom încânta papilele gustative cu o prăjitură irezistibilă. Prăjitura cu ciocolată și vișine este ideală și la mesele festive alături de alte delicii culinare. Iată rețeta unui desert de casă rafinat și gustos.

Prăjitură cu ciocolată și vișine, gustoasă și aromată

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pentru iubitorii de prăjituri cu multă cremă și gust dulce-acrișor, ideală este prăjitura cu ciocolată și vișine. Aceasta este pe placul multora dintre noi, fiind adorată și de cei mici. Gustoasa prăjitură făcută cu vișine proaspete este desertul perfect la mesele festive.

Pe lângă prăjitura cu ciocolată și vișine, putem pregăti la ceas aniversar prăjitura Floare de Colț, rafinată și cu un aspect inedit. Acest desert savuros cu siguranță îi va cuceri pe toți cei de la masă.

Pentru iubitorii de deserturi tradiționale putem alege rețeta de chec pufos cu lapte. Dacă vom ține cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară a bunicii, vom obține un chec delicios și aromat care ne va aminti de copilăriei.

Prăjitura cu ciocolată și vișine este extrem de gustoasă, iar îmbinarea dintre delicioasa cremă și vișinele dulci-acrișoare transformă acest desert într-un adevărat deliciu.

Cum să pregătești acasă un desert irezistibil

Pentru delicioasa prăjitură cu ciocolată și vișine avem nevoie de 6 albușuri, 3 gălbenușuri, 180 g de zahăr, 120 g de făină, 2 linguri de cacao, 75 ml de ulei și 1 pliculeț de praf de copt, ingrediente pe care le vom folosi la prepararea blatului pufos.

Pentru delicioasa cremă vom avea nevoie de 350 ml de frișcă lichidă, 150 g de zahăr, 70 g de unt, 100 g de cacao, 200 g de ciocolată, 200 g de vișine proaspete sau din compot și fulgi de ciocolată pentru decor.

Mai întâi pregătim blatul pufos. Se bat spumă albușurile împreună cu zahărul și un praf de sare până când obținem o compoziție cremoasă și fină. Gălbenușurile se bat împreună cu uleiul, apoi se toarnă peste compoziția din albușuri și se amestecă din nou.

După ce s-a omogenizat compoziția, se adaugă făina, apoi 2 linguri de cacao și praful de copt. Se toarnă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune la cuptor timp de 30 de minute. Putem verifica dacă blatul este gata folosind testul cu scobitoarea.

Între timp pregătim delicioasa cremă de ciocolată. Într-o cratiță se pune zahărul împreună cu untul și se dă la foc mic până când se topește zahărul. Când este gata, adăugăm ciocolata și puțină cacao și se amestecă din nou.

După ce se răcește crema, se adaugă frișca bătută. Peste blatul pufos punem jumătate din cantitatea de cremă, apoi adăugăm vișine fără sâmburi. Punem al doilea strat de blat și peste el restul de cremă de ciocolată. La final decorăm prăjitura cu fulgi de ciocolată.

Punem delicioasa prăjitură la frigider timp de 3 ore, apoi o scoatem și o tăiem felii. Cu siguranță vom obține un desert de casă aromat și pe placul tuturor celor de la masă.

Prăjitura cu ciocolată și vișine este gustoasă, rafinată și ușor de făcut. Această prăjitură savuroasă poate fi pregătită și la mesele festive, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert delicios.
Adauga un comentariu