Culinar

Prăjitură cu cremă caramel. Rețetă delicioasă, ca la bunica, cu foi fragede

Publicat: 29 apr. 2022
mai multe bucăți dintr-o prăjitură cu cremă caramel
Prăjitura cu cremă caramel este un preparat ușor pentru zilele de primăvară.

Prăjitura cu cremă caramel se prepară ușor, este delicioasă și te va duce cu gândul la minunatele deserturi pregătite de bunica. Are foi fragede și cremă pufoasă și te va face să te lingi pe degete.

Acest desert este pe placul tuturor. Iubit de cei mici, delicioasa prăjitură cu cremă caramel este ideală ori de câte ori vrei să îți încânți papilele gustative cu un preparat irezistibil. Nu ai nevoie de multe ingrediente și, chiar și așa, vei obține un desert de casă extrem de gustos.

Prăjitura cu cremă caramel este un preparat ușor pentru zilele de primăvară. Aceasta este ideală și la mesele festive, alături de un gustos tort cu cremă caramel. Pentru cei care adoră deserturile cremoase, poți pregăti o cremă caramel cu unt, rafinată și gustoasă.

două felii de prăjitură cu cremă caramel
Iubit de cei mici, delicioasa prăjitură cu cremă caramel este ideală ori de câte ori vrei să îți încânți papilele gustative cu un preparat irezistibil.

Prăjitură cu cremă caramel: Ingrediente și mod de preparare

Prăjitura cu cremă caramel este ușor de făcut. Pentru prepararea acesteia, ai nevoie de: pentru foi – patru ouă, patru linguri de zahăr, patru linguri de făină, un vârf de linguriță de praf de cop, două linguri de cacao, două linguri de ulei, puțină sare; pentru crema caramel – 125 de grame de unt, 125 de grame de mascarpone, 200 de grame de lapte condensat caramelizat, un vârf de cuțit de sare; pentru glazură – 100 de grame de ciocolată albă, 30 de grame de unt, una-două linguri de apă rece, două pătrățele de ciocolată cu lapte și alte 10 grame de unt și o lingură de apă.

Pasul 1: Prepararea foilor

Se începe cu separarea albușurilor de gălbenușuri. Amestecă spumă albușurile și adaugă, treptat, zahărul. Mixează până când obții o cremă pufoasă, fără cristale de zahăr. Acum, adaugă gălbenușurile amestecate cu ulei, amestecă bine și adaugă și făina cernută, împreună cu cacaua și cu praful de copt. Omogenizează totul cu ajutorul unei palete, folosind mișcări largi, de jos în sus.

Tapetează tava aragazului cu hârtie de copt și întinde compoziția. Nu uita să o nivelezi. Introdu tava în cuptorul preîncălzit, la 150 de grade, pentru 20-25 de minute. Folosește testul cu scobitoarea.

Când foaia este gata, las-o să se răcească și, apoi, tai-o în trei părți egale.

trei foi de prăjitură
Tapetează tava aragazului cu hârtie de copt și întinde compoziția. Nu uita să o nivelezi.

Pasul 2: Pregătirea cremei caramel

Pentru crema caramel trebuie să pui într-un bol untul parțial topit, sarea, brânza mascarpone și laptele condensat. Mixează totul la o treaptă mică și mărește treptat viteza, până crema devine omogenă.

Când crema este gata, ia o felie de blat, întinde pe ea jumătate din cremă, pune a doua felie, întinde crema rămasă și adaugă și ultima foaie. Presează ușor și pune prăjitura la frigider peste noapte.

un borcan cu cremă caramel
Pentru crema caramel trebuie să pui într-un bol untul parțial topit, sarea, brânza mascarpone și laptele condensat.

Pasul trei: Pregătirea glazurii și asamblarea prăjiturii

Pune într-un bol pe baie de abur toate ingredientele pentru glazură albă. Omogenizează glazura, după care las-o să se răcorească ușor și întinde-o peste prăjitură. Procedează la fel și cu glazura maro.

Lasă prăjitura la rece pentru o oră, după care poți să o porționezi.

glazură cu ciocolată albă
Pune într-un bol pe baie de abur toate ingredientele pentru glazură albă.

Poftă bună!
Adauga un comentariu