Pentru aceasta reteta de prajitura cu crema de lamaie poti folosi lime. Cunoscute si ca limete, au culoarea verde si gustul asemanator cu cel al lamailor, dar cu mult mai proaspat si mai aromat. In Asia, sucul limetelor este folosit pentru prepararea unor sosuri delicioase sau a marinatelor pentru pui ori pentru fructe de mare.
Prajitura cu crema de lamaie - Ingrediente
Pentru blat
Gogosi dietetice la cuptor. Delicioase, usor de preparat si NU INGRASA
Pentru crema
Prajitura cu crema de lamaie - Mod de preparare
Pentru blat, separi albusurile de galbenusuri, iar albusurile le bati spuma cu un praf de sare. Pui zaharul pudra si coaja de lamaie in ploaie, amestecand continuu. Separat, amesteci ca la maioneza galbenusurile cu uleiul. Cerni faina si pui, alternativ, faina, apoi galbenus in fir subtire. Incorporezi de jos in sus. Tapetezi o tava si torni aluatul. Dai la cuptor pentru 35 de minute. Scoti tava si lasi prajitura la racit. Pentru crema, mixezi untul spuma si il lasi deoparte. Cerni faina si o pui intr-un vas, adaugi zaharul si torni laptele in fir subtire, omogenizezi bine si pui pe foc, amestecand continuu sa nu se prinda. Cand ajunge de consistenta budincii, dai la o parte de pe foc si pui vasul in alt vas mai mare in care ai turnat apa rece. Amesteci sa se racoreasca si adaugi zeama si coaja de lamaie. Cand e calduta, torni crema, in fir subtire, peste unt. Amesteci sa se omogenizeze. Scoti foaia de copt, pui blatul pe un platou si intinzi crema de lamaie.
© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1357 (s) | 21 queries | Mysql time :0.023334 (s)
Comentarii (0)